CJ Maramures a aprobat finantarea a patru proiecte din bugetul pe 2018

Fonduri-firme_0.jpg

Consiliul Judetean Maramures a aprobat finantarea patru proiecte care vizeaza lucrari de interes comunitar si ghidul pentru cultura, dar si cel de tineret. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a explicat consilierilor judeteni ca cele patru proiecte propuse spre vot fac parte din programul avansat de institutie pe anul 2018.

Primul proiect votat a vizat aprobarea contributiei Consiliului Judetean Maramures la o serie de actiuni finantate din rezerva bugetara, respectiv alocarea sumei de 500.000 de lei pentru primaria comunei Farcasa, ca sprijin financiar pentru realizarea lucrarilor in regim de urgenta in vederea limitarii extinderii alunecarilor de teren care pun in pericol DC 92, reteaua de alimentare cu apa si energie electrica din vecinatatea viitorului depozit ecologic judetean.

Un alt proiect a vizat repartizarea sumelor din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de functionare si/sau de capital, in ordinea cronologica a vechimii acestora, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2018, fiind acordata suma de 500.000 de lei comunei Farcasa.

De asemenea, a fost aprobata finantarea cu suma de 530.000 de lei a unui numar de 121 de proiecte eligibile depuse de cele 81 de asociatii si fundatii pe Ghidul de cultura.

Totodata, ultimul proiect de hotarâre a privit aprobarea listei programelor, proiectelor si actiunilor propuse sa beneficieze de finantare nerambursabila si a sumelor alocate fiecarui proiect din domeniul tineretului, declarate eligibile la sesiunea de finantare din anul 2018, unde s-a alocat suma de 340.000 de lei pentru 25 de asociatii, fundatii sau centre de tineret, din totalul de 39 care au depus proiect pe acest ghid de finantare.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top