CNIPMMR: “Mediul de afaceri trebuie ajutat de stat, prin masuri ce vizeaza debirocratizarea, stimularea fortei de munca si a finantarii pentru IMM-uri”

imm.jpg

Firmele mici si mijlocii private din Romania, premiate in cadrul celei de-a XXIV-a editii a Topului National al Firmelor Private din Romania, au realizat o cifra de afaceri de 10 miliarde de lei, in timp ce profitul brut inregistrat depaseste un miliard de lei, a declara Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), care participa la Topul National al Firmelor Private din Romania.

„Topul firmelor reprezinta o constanta, fiind cel mai vechi din acest domeniu. De-a lungul anilor, am acordat peste 16.000 de premii si am avut 7.500 de firme participante. In acest an, firmele participante premiate realizeaza o cifra de afaceri cumulata de 10 miliarde de lei, un profit brut de peste un miliard de lei si angajeaza peste 26.500 de oameni„, a spus Jianu.

Potrivit sefului CNIPMMR, mediul de afaceri din Romania trebuie ajutat de stat, prin masuri ce vizeaza debirocratizarea, stimularea fortei de munca si a finantarii pentru IMM-uri.

„Am reusit lansarea unei cercetari interesante, Carta Alba a IMM-urilor. In acest document am inserat o serie de probleme cu care ne confruntam, iar principalele trei probleme ale intreprinzatorilor sunt birocratia serioasa, lipsa fortei de munca si lipsa acuta de finantare a IMM-urilor. Mediul de afaceri trebuie sa devina din ce in ce mai important si este nevoie de infiintarea unui Consiliu Consultativ care sa functioneze pe langa autoritati locale, pe langa primari. Un lucru foarte important este deschiderea de birouri de investitii la Consiliile judetene, respectiv primarii’, a mentionat Florin Jianu.

De asemenea, acesta a sustinut ideea ca, dupa 25 de ani in care mediul politic a transmis mediului de afaceri ce sa faca, a venit vremea ca mediul de afaceri sa spuna ceea ce vrea sa faca.

Un alt eveniment pe care noi l-am realizat in acest an, ‘Invest in Romania’, a concluzionat ca atragerea de investitii fie ele autohtone, fie straine, este foarte importanta. Cred ca, dupa 25 de ani de cand mediul politic ne-a spus ce avem de facut, cred ca a venit vremea ca noi, mediul de afaceri, sa spunem ceea ce vrem sa facem. In acest sens, am intocmit Programul de Guvernare al mediului de afaceri, document impartit pe 7 capitole. Aproape 100 de masuri sunt cuprinse in acest program si va amintesc doua dintre ele: Legea debirocratizarii, in care cerem ca statul sa nu mai solicite documente intreprinzatorilor, pe care deja statul le detine, si o Lege a preventiei, prin care cerem statului sa nu mai amendeze intreprinzatorii fara a face o masura de preventie. Mediul de afaceri are nevoie de un parteneriat, de preventie din partea statului. Una dintre temele principale ce trebuie abordate este cea a antreprenoriatului. Romania are o forta in antreprenoriat”, a subliniat presedintele CNIPMMR.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), in parteneriat cu Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), organizeaza, marti, editia cu numarul XXIV a Topului National al Firmelor Private din Romania.

Evenimentul se desfasoara, pentru al doilea an consecutiv, concomitent cu Targul Serviciilor/Produselor de Excelenta pentru Intreprinderi.

„Evenimentul este unul de referinta pentru mediul de afaceri romanesc, cu aceasta ocazie vor fi recunoscute meritele intreprinzatorilor si vor fi promovate cele mai performante intreprinderi ale anului 2015. Manifestare de traditie, TOP-ul transpune bunele practici internationale in domeniu si se bucura de recunoasterea la nivel european si international a Uniunii Europene a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (UEAPME) si a Asociatiei Mondiale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (WASME)”, sustin organizatorii.

La eveniment a participat si Dacian Ciolos. In video-ul de mai jos puteti urmari declaratiile facute de premier.

Sursa: Agerpres si Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top