CNIPMMR: Seminarul regional de diseminare a rezultatelor proiectului NETIMM

conferintaIn data de 16 septembrie 2011, la Hotelul OPERA PLAZA din Cluj-Napoca a avut loc seminarul regional de diseminare a rezultatelor proiectului NETIMM – „Crearea de retele de IMM-uri – modalitate inovativa de crestere a competitivitatii si adaptabilitatii IMM-urilor din Romania„, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

La eveniment au participat 104 reprezentanti ai IMM-urilor din Regiunea Nord Vest, precum si reprezentantii CNIPMMR implicati in proiect: dl. prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu – presedintele CNIPMMR si managerul proiectului, prof. univ. dr. ing. Ioan Mintas – prim-vicepresedinte CNIPMMR si coordonatorul retelei de constructii nord-vest, ec. Augustin Fenesan – vicepresedinte CNIPMMR, presedintele Federatiei Patronatelor IMM din Regiunea Nord Vest si al APM Cluj, ec. Danut Muresan – vicepresedinte CNIPMMR, lector univ. dr. Madalina Tala – facilitatorul retelelor de turism, lector univ. dr. Ciprian Nicolescu – facilitatorul retelelor tematice, lector univ. dr. Florin Anghel – facilitatorul retelelor de consultanta, Mircea Olaru-Zainescu – coordonatorul retelei tematice nord-vest, Andreea Fenesan – coordonatorul retelei de consultanta si Valer Simihaian – coordonatorul retelei de turism si moderatorul intalnirii.

Din partea echipei de management a proiectului au participat Oana Bara – responsabil activitate, membra a echipei de management a proiectului si Gabriela Ciuciula – coordonatorul retelei de turism Bucuresti Ilfov. Din partea partenerului german a participat Jost Wagner, expert in cadrul GAB Munchen. Invitat special a fost prof. univ. dr. ing. Vasile Soporan – Universitatea Tehnica Cluj-Napoca.

Scopul intalnirii l-a constituit relevarea principalelor rezultate obtinute prin implementarea proiectului NETIMM in Regiunea Nord-Vest. Prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu a subliniat oportunitatea acestui proiect pentru asimilarea de cunostinte si abilitati manageriale pentru IMM-urile din Regiunea Nord Vest, fapt care a dus la cresterea competitivitatii si adaptabilitatii acestora la cerintele pietei, mai ales in
conditiile crizei economico-financiare accentuate in ultimii doi ani.

Jost Wagner, expert in cadrul GAB Munchen, a facut o relevanta trecere in revista a metodelor folosite in cadrul proiectului NETIMM, mentionand ca invatarea in retea este conceptul ce a motivat participantii sa se antreneze in schimburi active de idei si experiente personale, folosind in acelasi timp expertiza, competentele si informatiile de specialitate oferite de invitatii care au onorat de-a lungul a doi ani de activitate intalnirile lunare ale celor patru retele regionale. Proiectele comune generate in final de fiecare retea in parte au venit sa argumenteze o data in plus castigul obtinut prin acest proiect de fiecare participant.

Avantajele participarii la activitatile celor patru retele regionale au fost relevate de dr. Carmen Diaconescu – PROMPT URG S.R.L. si Mirela Mazurec – SPOT IMAGE S.R.L. din reteaua tematica, Oana Milea si Cristian Tamas – ASTRA TOUR S.R.L. din reteaua de turism si Ioana Sbarcea – CONSSTELA S.R.L. din reteaua de consultanta.

In cadrul aceleiasi intalniri, prof. univ. dr. Vasile Soporan a conferentiat pe tema importantei retelelor ca structuri institutionale absolut necesare in promovarea propriilor afaceri in actualul climat economic concurential, evidentiind avantajele constituirii unor asemenea structuri prin proiectul NETIMM.

Concluziile reuniunii au fost favorabile continuarii si extinderii activitatilor celor patru retele regionale chiar si dupa incetarea finantarii asigurate prin proiectul NETIMM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top