Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale aduna propuneri pentru sesiunea de finantare 2014-2020

alaturidevoi2.jpg

alaturidevoi2Potentialii beneficiari ai fondurilor europene s-au reunit la Iasi, intr-o dezbatere initiata de Coalitia ONG pentru Fonduri Structurale, in parteneriat cu fundatia „Alaturi de voi”. Scopul intalnirii a fost imbunatatirea instrumentelor de finantare.

„Centralizam propunerile venite din toata tara in ceea ce priveste prioritatile si modul de impelmentare al programelor operationale in perioada 2014-2020. Cel mai probabil, pe 31 martie vom sti exact ce Programe Operationale vom avea in continuare”, a explicat Flavia Preda, coordonatoarea Coalitei ONG pentru Fonduri Structurale.

Cele mai multe nemultumiri au vizat modul in care a fost pus in practica POSDRU. Participantii au reclamat birocratia excesiva si impactul scazut al proiectelor derulate prin acest program operational.

Altii au propus ca in viitoarea sesiune POSDRU sa poate corecta si probleme legate de piata fortei de munca, precum cea a somerilor supra-calificati. Astfel, potrivit statisticilor, in judetul Iasi exista o rata a somajului relativ mica – 5% – insa exista un numar mare de someri cu studii superioare.

„Exista circa 1.100 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca care au studii superioare si care au dificultati de integrare pe piata fortei de munca. Interesant este faptul ca exista persoane care opteaza pentru forme de calificare profesionala sub nivelul pregatirii lor universitare. Adica sunt absolventi de Stiinte Politice, de Studii Europene, de Stiinte Juridice s.a. care doresc sa fie bucatari, frizeri, maseuri. Exista o necorelare intre prioritatile educationale ale mediului universitar si oferta de pe piata fortei de munca, dar o lipsa de interes a acestor persoane cu studii superioare in ceea ce priveste viitorul lor. Consider ca aceasta problema ar putea fi avuta in vedere pentru programarea prioritatilor in exercitiul bugetar 2014-2020″, a declarat dr. Ciprian Iftimoaei, inspector in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Participantii la dezbatere au mai solicitat investitii in resursele umane din domeniul Sanatatii, dar si al Asistentei Sociale. De asemenea, au insistat pe necesitatea finantarii, din fonduri europene, a unor proiecte majore de infrastructura in zona Moldovei, pentru a reduce decalajul de dezvoltare intre aceasta si celelalte regiuni ale Romaniei.

Sursa: Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top