Comisia Europeana a aprobat fazarea a inca 2 proiecte majore din judetele Ilfov si Maramures

bani-716x300.jpg

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat fazarea a 2 proiecte majore din judetele Ilfov si Maramures. Investitiile au fost incepute intre 2007–2013 si vor putea fi finalizate in actuala perioada de programare.

„Asigurarea unor servicii de alimentare cu apa si de management al deseurilor de calitate este  esentiala, in primul rand, pentru sanatatea cetatenilor nostri. Ma bucur ca putem ajuta  autoritatile locale si regionale din Romania sa finalizeze aceste proiecte, atat de importante pentru comunitatile lor, cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

Proiectele de infrastructura avute in vedere sunt:

  • Judetul Ilfov: Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si a sistemului de canalizare. Proiectul este cofinantat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Se are in vedere extinderea si reabilitarea surselor de apa freatica, a conductelor de apa si a unor statii de tratare si clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea si reabilitarea unor rezervoare de apa si a unor statii de pompare. Printre municipalitatile vizate se numara Pantelimon, Dobroiesti, Bragadiru, Cornetu, Domnesti, Ciorogarla, Branesti si Cernica.
  • Judetul Maramures: Dezvoltarea sistemului de management integrat al deseurilor. Cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, este de aproape 14 milioane de euro, avandu-se in vedere investitii in colectarea deseurilor, inclusiv cea selectiva, precum si transportul, transferul, tratarea si depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi inchise sau reabilitate.

 

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.