Comisia Europeana a aprobat proiectul retrospectiv de reabilitare a 54 de km din DN 1H

drumuri.jpg

Comisia Europeana (CE) a aprobat proiectul retrospectiv de reabilitare a sectorului de drum Zalau-Rastoci, parte a Drumului National 1H (DN 1H), in valoare de 51,6 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al CE, contributia Uniunii Europene la realizarea acestui proiect este de 29,3 milioane euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Prin alocarea acestor bani din FEDR, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, Romania isi va recupera cheltuielile efectuate initial din bugetul national pentru acest proiect. Reabilitarea celor 54 de kilometri de drum national este importanta nu doar pentru cei aproape 250 de mii de locuitori ai judetului Salaj, ci si pentru operatorii internationali de transport. Proiectul contribuie astfel la crearea unui sistem national de transport sustenabil, atat in beneficiul populatiei, cat si al mediului de afaceri„, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Proiectul este cofinantat prin Programul Operational Sectorial „Transport” 2007-2013, in cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil”.

Romaniei i-au fost alocate 20 de miliarde de euro prin fondurile politicii de coeziune in perioada 2007 — 2013 si alte 23 de miliarde (la preturi curente) in perioada 2014 — 2020.

 Pentru a beneficia de consultanta pentru depunerea proiectelor completati un formular aici.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *