Comisia Europeana: Studentii Erasmus vor putea beneficia de credite bancare

12asd.jpg

12asdLa sugestia Comisiei Europene si a Fondului European de Investitii, bancile din Romania si din celelalte state membre au decis sa vina in ajutorul bursierilor Erasmus+ care doresc sa studieze intr-o universitate din Romania.

Mai exact, masteranzii inscrisi in programul Erasmus+ care vor dori sa studieze intr-unul din statele europene vor obtine mai usor banii pentru a-si finanta studiile. Incepand cu anul 2015, studentii vor beneficia de o schema de finantare cu o valoare totala de 3 miliarde de euro

Pana in anul 2020, se preconizeaza ca vor beneficia de aceste credite peste 200.000 de studenti din intreaga Europa, acest lucru contribuind la dezvoltarea lor profesionala si la adaptarea lor la climatul international al pietei muncii din Uniunea Europeana.

Tibor Navracsics, comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport a precizat ca institutiile europene sunt decise sa ofere sprijin financiar masteranzilor ce fac parte din programul Erasmus+. De asemenea, acesta a incurajat toate bancile din orice tara europeana sa se inscrie in aceasta schema, stimuland astfel cresterea si dezvoltarea economica. 

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.