Companiile romanesti au un grad mare de indatorare si o structura de conducere slaba

1-generica2-img-0210-1.jpg

Companiile din Romania au o structura slaba si au un grad mare de indatorare, ceea ce inseamna ca trebuie sa acorde mai multa atentie managementului finan­ciar, dar si generarii de cash si cresterii profitabilitati.

„Companiile romanesti sunt mult inda­torate si au o structura slaba. Ele ar trebui sa isi intareasca managementul financiar, adica sa aiba un director financiar care sa ia parte la deciziile companiei. Ele trebuie sa genereze mai mult cash pentru a-si putea sustine investitiile si sa creasca profitabilitatea, adica sa creeaze valoa­re adaugata mai mare prin di­fe­rentiere si inovare“, a spus Eugen Anicescu, country ma­nager, Coface Romania, in cadrul con­fe­rintei Coface Risc de tara 2017 orga­ni­zata in parteneriat cu ZF.

In zona euro a inceput sa creasca incre­de­rea in mediul de afaceri, lucru care va duce la re­venirea comertului global. Mai mult, in ulti­mii ani a scazut numarul insolventelor, atin­gand un prag minim inregistrat in ultima pe­rioa­da, principala cauza pentru care compa­ni­il­e au intrat in insolventa fiind proasta utilizare a fondurilor pe termen scurt. Pe fondul crizei din 2008, al crizei din Ungaria, al colapsului din Grecia si al Brexitului lumea de astazi se confrunta cu numeroase pro­ble­me economice, a caror rezolvare sta in men­ti­nerea monedei euro si a politicilor monetare, a fost concluzia conferintei Risc de tara 2017.

„Am putea sa ne bucuram de stabilitate daca am avea o moneda comuna, precum euro. Cred ca in viitor trebuie sa dezbatem spre a avea o moneda globala, asa ar trebui sa decurga lucrurile. Suntem inclinati sa avem mai putine valute decat mai multe“, a spus Tomás Sedlácek, economist-sef al Czech Commercial Bank.

De asemenea, el mai spune ca problema cu care ne confruntam in economie este una fiscala, nu una monetara. „Eu cred ca ar trebui sa mentinem moneda euro, generatiile viitoare ar trebui sa vanda stabilitate. Generatia noastra a vandut instabilitate in loc sa cumpere viteza.“

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top