Competitie internationala de afaceri sustenabile pentru tineri antreprenori

tineri_afacere.jpg

Unilever a lansat recent o noua editie a unei competitii internationale de proiecte de afaceri sustenabile. Este vorba despre „Unilever Sustainable Living Young Entrepreneurs Awards„, prin care compania ofera finantare si mentorat pentru tineri antreprenori cu idei de produse, servicii sau softuri cu impact pozitiv asupra mediului sau a societatii.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 1.08.2014
Premii totale: 200.000 euro

Astfel, persoanele sub 30 de ani pot trimite propuneri pana pe 1 august 2014, ora 14.00 (ora locala a Romaniei).

Propunerile trebuie redactate in engleza si trebuie sa se incadreze in una dintre urmatoarele categorii:

  • imbunatatirea sanatatii sau a bunastarii populatiei (prin oferirea accesului la apa, la asistenta medicala si igiena sau prin imbunatatirea nutritiei);
  • reducerea impactului asupra mediului inconjurator (prin oferirea unor solutii la probleme precum: deficitul de apa, gazele cu efect de sera, managementul deseurilor sau agricultura sustenabila);
  • crearea unor oportunitati pentru persoane din categorii dezavantajate (prin incurajarea micilor fermieri, crearea unor oportunitati pentru femei sau infiintarea de intreprinderi mici).

tineriIntr-o prima etapa, propunerile vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii: gradul de inovatie, impactul proiectului, modul in care se asigura sustenabilitatea financiara, calitatile de lider ale antreprenorului si alte distinctii obtinute pana in prezent.

Apoi, antreprenorilor selectati li se va cere sa realizeze un plan de afaceri si proiectii financiare, pe baza unor ghiduri care le vor fi puse la dispozitie.

Dupa aceasta etapa, un juriu de specialitate va selecta cele mai bune 7 afaceri. Initiatorii lor vor primi premii in valoare totala de 200.000 de euro, dupa cum urmeaza:

  • 6 finalisti vor primi cate 10.000 de euro si un program de mentorat personalizat, in valoare de inca 10.000 de euro;
  • marele castigator va primi 50.000 de euro si un program de mentorat personalizat in valoare de 25.000 de euro. In plus, i se va inmana premiul „HRH The Prince of Wales Young Sustainability Entrepreneur Prize„, in cadrul unui eveniment care va avea loc in Londra, in ianuarie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Finantator: Unilever

Sursa: ResponsabilitateSociala.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *