Consultare publica pentru evaluarea intermediara a Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD)

consultare-publica.jpg

Comisia Europeana a deschis pana la 5 mai 2017 o consultare publica privind evaluarea intermediara a Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

FEAD a fost instituit in 2014 si se va derula pana in 2020, sprijinul fiind acordat persoanelor care fac primii pasi pentru a iesi din saracie si din excluziunea sociala.Obiectivul specific al fondului este de a atenua cele mai grave forme de saracie, prin:
– furnizarea de asistenta nefinanciara celor mai defavorizate persoane sub forma de alimente si/sau asistenta materiala de baza (programe de tip I),
– activitati de incluziune sociala care urmaresc integrarea sociala a celor mai defavorizate persoane (programe de tip II).
Fondul promoveaza, la nivelul Uniunii, invatarea reciproca, colaborarea in retea si difuzarea bunelor practici in domeniul asistentei nefinanciare acordate celor mai defavorizate persoane. In termeni reali, in perioada 2014-2020, FEAD a alocat 3,8 miliarde €. In plus, tarile UE trebuie sa contribuie cu o cofinantare nationala de cel putin 15 % la programul lor national.

Detalii despre FEAD se gasesc AICI.

Chestionarul consultarii, varianta in limba romana, este disponibil si poate fi completat online AICI.
 
Intrebarile referitoare la aceasta consultare trebuie adresate direct Comisiei Europene, adresa de contact:[email protected]
 
Rezultatele acestei consultari vor fi analizate si rezumate intr-un raport de sinteza care va fi publicat pe site-ul internet al DG Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune din cadrul Comisiei Europene si utilizate pentru a sprijini documentul de lucru al serviciilor interne care prezinta rezultatele evaluarii intermediare.
 
Din motive de transparenta, organizatiile si institutiile interesate sa participe sunt rugate sa se inscrie in Registrul de Transparenta al UE si sa subscrie la codul sau de conduita, in cazul in care acest lucru nu a fost facut deja pentru alte situatii. Detalii in limba romana AICI.

In aceste conditii, contributia va fi inregistrata ca punctul de vedere oficial al organizatiei. In caz contrar, daca organizatiile nu doresc sa comunice informatii privind interesele pe care le reprezinta, punctul lor de vedere va fi inregistrat separat.

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top