Corina Cretu: Fondurile europene joaca un rol important in integrarea sociala a imigrantilor

Corina_Cretu.jpg

corina cretuComisarul pentru politica regionala, doamna Corina Cretu, a vorbit, in cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, de situatia imigrantilor si de cum poate Comisia Europeana sa ii sprijine pe acestia prin intermediul fondurilor europene de dezvoltare regionala (FEDR).

Analizam in prezent cum ar putea contribui fondurile si politicile Uniunii la integrarea sociala a acestora. Fondurile Europene de Dezvoltare Regionala (FEDR) joaca un rol important in aceasta privinta. Provocarile generate de fenomenul migratiei pot fi abordate si colaborand cu statele membre in cadrul actiunilor de cooperare teritoriala prin intermediul programelor Interreg si a strategiilor macro-regionale.”

Legat de problema somajului in randul tinerilor, doamna Comisar a declarat urmatoarele:

Peste 26 milioane de cetateni europeni nu au un loc de munca, in special tineri. Datorita programelor noastre, si a Initiativei de Angajare a Tinerilor, pe care am reusit sa o dezvoltam datorita determinarii Parlamentului European, multi tineri isi vor gasi un loc de munca in urmatorii ani.”

Sursa: Comisia Europeana

One thought on “Corina Cretu: Fondurile europene joaca un rol important in integrarea sociala a imigrantilor”

  1. Balici Mihai spune:

    Toti functionarii de la UE nu au condus o fabrica ,un santier , 10 salariati sa le dea salariile lunare
    Habar nu au , dar toti isi dau parerea si ajung mari europarlamentari politici asa zisi comisari europeni
    unul nu are experienta in viata producrtiva
    De aceea masurile luate de UE sunt anapoda , se potrivesc ca nuca in perete si UE este sortit disparitiei de pe scena istoriei si aduc in faliment tarile sarace in special latine si din fostul bloc socialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *