Corina Cretu si George Ciamba – discutii despre strategia UE pentru Regiunea Dunarii

Danube.jpg

DanubeCorina Cretu, comisarul Romaniei la Bruxelles, a primit vizita d-lui George Ciamba, secretar de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe din Romania. 

Cu aceasta ocazie s-a discutat atat despre absorbtia fondurilor europene in Romania cat si despre Strategia EU pentru Regiunea Dunarii. Corina Cretu a incurajat cresterea semnificativa a gradului de absorbtie a Romaniei din ultimele trimestre exprimandu-si totodata increderea in Planul lui Juncker. 

Strategia UE pentru Regiunea Dunarii reprezinta un mecanism deosebit de important pentru impulsionarea dezvoltarii coerente a statelor riverane fluviu. Romania va avea asadar sansa de a coopera si cu tarile non-UE invecinate (din Balcani si vecinataea estica – Republica Moldova, Ucraina). In plus, aceasta strategie va contribui decisiv la coeziunea economica, sociala si teritoriala a UE. 

Comisia Europeana, in parteneriat cu statele membre, va continua coordonarea strategica a macro-regiunilor, pentru a alinia implementarea generala a politicilor UE. Corina Cretu a raspuns invitatiei de a participa la orice eveniment al Strategiei EU pentru Regiunea Dunarii ce va avea loc in Romania.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.