Cum poti folosi frica pe post de aliat in afacerea ta

leu-frica.jpg

leu-fricaLuarea de decizii reprezinta o actiune obligatorie pentru fiecare om de afaceri. Aceasta ar trebui sa fie prima regula pe care o invata tinerii aspiranti la antreprenoriat la scoala. Astfel, provocarile intalnite in afaceri trebuie sa depaseasca teama de a lua decizii.

Cu toate ca e vazuta ca pe o experienta negativa, teama nu e rea deloc si poate fi folosita in propriul tau avantaj. Vazuta precum un adversar, frica duce la frustrare. Vazuta precum un aliat de nadejde, frica poate deveni o puternica sursa de intuitie.

Mai jos sunt cateva avantaje ale folosirii fricii pe post de aliat intr-o afacere:

1. Probabil cunosti zicalaDiavolul sta in detalii. Oamenii au tendinta de a evita aceste detalii. La fiecare pas, vei fi distras de cate ceva. Important e ca in acel haos, frica sa te determine sa fii mai atent la ce se intampla de fapt in jurul tau. O viziune extinsa asupra tuturor posibilelor rezultate te va face sa vezi detaliile intr-o maniera mult mai clara.

2. Depasirea fricii te va ajuta sa fii pregatit mai ales din punct de vedere strategic. Ceea ce te va proteja de esec este de fapt motivatia ta interioara. In mediul de afaceri, scopul este cel care nu se schimba. Fiecare om de afaceri isi va dori un singur lucru, si anume, succesul. Frica ii reaminteste insa unui om de afaceri ca e nevoie de pasi siguri si decisivi pentru a-si asigura rezultatele dorite pe termen lung si ca e nevoie de o planificare ca la carte.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.