Cum sa elaborati proiecte cu finantare din fonduri structurale

Ideile de proiecte la care te gandesti au sanse mici de realizare pentru ca fondurile proprii sunt insuficiente? Afla cum poti obtine finantare din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene. Indiferent daca faci parte dintr-o companie privata, organizatie non-guvernamentala sau institutie a administratiei publice poti obtine finantare avantajoasa din fonduri europene.

Noi te ajutam sa accesezi aceste fonduri. 

Inscrie-te acum la programul de training si consultanta: "Elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale. Managementul fondurilor structurale" organizat de Proiect ContaPlus si Compania European Project Consulting la Bucuresti, in perioada 18-20 aprilie 2008.

Tipuri de fonduri structurale. Cadrul institutional si legislativ al Romaniei si al UE privind gestionarea fondurilor structurale. Ciclul de programare al fondurilor structurale. Analiza riscurilor privind elaborarea proiectelor cu finantare din fonduri structurale. Surse de finantare pentru fondurile structurale. Formalizarea si conceperea proiectelor finantate din fonduri structurale. Derularea proiectelor. Selectarea contractorilor sau subcontractorilor pentru derularea proiectelor. Sistemul de plati. Plan de afaceri. Studii de caz.

Cursul va fi sustinut de:
Aida CATANA, Senior Consultant – Proiecte Europene, specialist in elaboarerea cererilor de finantare in vederea obtinerii fondurilor europene si in realizarea de documente in domeniul planificarii strategice in context european

Liviu MUSAT, Director Agentia de Dezvoltare Sud-Muntenia, foarte bun cunoscator a procedurilor de programare si alocare a fondurilor europene (de pre-aderare sau post-aderare) la nivel regional, pregatirea teoretica fiind dublata de experienta indelungata dobandita in exercitarea acestei functii

Ilie DRAGAN, Senior Consultant – Proiecte Europene, experienta de peste 10 ani in domeniul managementului de proiect si top managementului.

Carmen BOTEANU, Autoritatea de Management POS Cresterea Competitivitatii Economice – Ministerul Economiei si Finantelor Seminarul isi propune pregatirea firmelor private si a functionarilor publici pentru realizarea si implementarea de proiecte cu finantare europeana. Participantii vor cunoaste principiile, legislatia si procedurile prin care pot fi accesate Fondurile Structurale ale Uniunii Europene in Romania.

Programul de pregatire este structurat pe trei zile de studiu, fiecare zi fiind incheiata cu o sesiune de intrebari si raspunsuri, pe marginea tematicii dezbatute.

Modulele din prima zi "Fondurile Structurale – ce reprezinta si cum functioneaza". "Utilizarea Fondurilor Structurale in Romania" vor contine informatii referitoare la sistemul general de alocare a fondurilor structurale in Uniunea Europeana, la modul in care instrumentele financiare sunt folosite pentru atingerea obiectivelor de coeziune economica si sociala. Obligatia fiecarui stat membru de a realiza un sistem institutional de management al fondurilor structurale ii revine si Romaniei. Avand prioritati de dezvoltare bine definite in programul national de dezvoltare, Guvernul Romaniei a creat un sistem institutional care gestioneaza si coordoneaza alocarea fondurilor structurale. Tematica zilei: Politici europene si modul de alocare a fondurilor structurale.

A doua zi se va discuta despre accesarea fondurilor structurale in baza Programului Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice". Axele prioritare, domeniile de interventie, precum si detalii privind elaborarea pachetului de documente necesar in vederea obtinerii finantarii.

Ziua a treia se refera la:
– Managementul de proiect, la elaboarea cererii de finantare pentru obtinerea de fonduri structurale;
– Integrarea propunerii in strategiile de dezvoltare ale companiilor si in strategiile economice zonale si sectoriale;
– Identificarea problemei si analiza ei – Arborele de probleme si arborele de obiective.
Analiza SWOT. Completarea cererii de finantare. Elemente specifice. Implementarea proiectului.

Seminarul va avea loc in campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, B-dul Marasti, nr.59, sector 1, in perioada 18-20 aprilie 2008, dupa urmatorul program:

Vineri, 18 aprilie 2008
16.00 – 20.00
Sambata, 19 aprilie 2008
09.00 – 17.00
Duminica, 20 aprilie 2008
09.00 – 17.00

Programul de pregatire are un pronuntat caracter practic – aplicativ. In procesul de instruire, utilizam mijloace si metode moderne de pregatire: prezentari, dezbateri, discutii active, exemplificari si studii de caz. Suportul de curs, pe care il puteti consulta in permanenta, va fi inclus in mapa de prezentare alaturi de o multime de pagini pline de informatii utile in activitatea dumneavoastra si de ultimul numar al revistei ContaPlus. Numarul de participanti va fi dimensionat astfel incat sa se poata crea o atmosfera adecvata intelegerii rapide si eficiente a informatiilor oferite si de a se crea cadrul necesar discutiilor purtate liber, mai ales in pauzele cursului, legat de aspecte si/sau spete intalnite in ramura de activitate in care profesati. La sfarsitul cursului se vor inmana diplomele ce atesta absolvirea cursului.

Informatii complete privind programul educational, structura tematica, modalitatea de inscriere si alte detalii despre acest seminar:

Telefon/fax: 021.310.13.62,
Mobil 0728.243.149.
Web-site: http://www.revistacontaplus.ro/cursuri.php.

Sursa: Managementul-proiectelor.ro, 17 aprilie 2008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *