Cum sa lucrezi cu cel care te enerveaza?

Sunt șanse foarte mari ca până acum sa fi trecut și voi măcar odată prin acel moment în care simți ca te trec toate răbdările și aproape ca iți dorești să strângi de gât pe cel cu care lucrezi. Oare de cate ori pățim asta?

Uneori atat de des ne este tulburata activitatea şi mintea de acel „Gică Contra” care refuză să coopereze încât ajungem să realizăm fapte si să spunem lucruri care ulterior ne afectează şi putem să le regretăm. Iar când acea persoană ocupă o poziţie de unde ne face nevoiți să o suportăm atunci totul poate să pară şi mai greu. Totuși ca să nu ajungem la acele momente de enervare maximă putem să urmărim sfaturile ce ne sunt date de către specialiști:

Ce sa NU facem când ne supărăm!

Nu alergați repede cu mâna pe brichetă şi pe pachetul de țigări! Fără să realizezi cel care te enervează te şi distruge cu propria ta mână, nu-i da această șansă. Iar şi dacă fumezi de nervi, păstrează numărul țigărilor cât mai aproape de zero.

Nu consumați stimulatoare artificiale. Evitați cafeaua, energizantele, sucurile acidulate, batoanele energizante, dulciurile multe, etc. Toate acestea vă oferă un plus de energie pentru o perioada scurta de timp iar tendința este de a relua consumul când observăm că revine acea stare neplăcută.

Nu puneți paie pe foc. Nu aruncați cu răutăcisme directe sau indirecte. Păstrați calmul iar ofensele, jignirile şi reproșurile păstrați-le acasă. Lăsați orgoliul deoparte. Mai bine fiți diplomat.

Controlează-ți impulsurile: Dacă pe lângă tine este o persoană enervantă, încearcă să nu te gândești la reacțiile ei iar în schimb să te focusezi pe propriile tale reacții.  Este mult mai productiv şi sănătos să te concentrezi la propria persoană, să încerci să treci peste ce te deranjează, să gestionezi momentele tensionate mai ușor iar la final acea persoană enervantă să nu mai pară atât de enervantă. Puteți să luați o pauză de 2 minute, să faceți câteva exerciții de respirație (inspirați adânc-expiraţi), să priviți pe fereastră câteva clipe, să vă gândiți la ce vă dă putere pt. a merge mai departe (copii, familia etc.).

Petreceți mai mult timp împreună: Chiar dacă sună nebunește este posibil ca până acum să nu fi descoperit complet persoana de lângă tine. Dacă petreceți suficient timp împreună într-o manieră constructivă la un proiect ce necesită coordonare este posibil să descoperiți că aveți mult mai multe în comun decât vă imaginați. Află-i povestea, descoperă-i acea supărare adâncă pe care o are în suflet. Acordă-i un gram de atenție în plus. Puteți cauta pe internet articole scrie pe managementul conflictelor. Dacă ești element de conducere în organizația pe care o conduci, este recomandat să te documentezi asupra modului în care pot fi controlate conflictele în interiorul proiectelor. O confruntare puternică cu o persoană cheie poate să pună pe butuci orice proiect.

Întreabă-te dacă nu cumva tu ești cel care creează probleme?! Poate chiar tu eşti cel cu probleme, cel care vine zilnic îmbufnat şi morocănos la muncă, cel care nu acceptă critica, cel pe care îl deranjează totul, cel pentru care toţi sunt inferiori pentru că ei nu știu prin ce ai trecut tu. Posibil, nu?! Un proverb vechi spune că „noi suntem oglinda şi reflexia tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit până acum”. Adică ceea ce suntem azi este rezultatul tuturor  experientelor pe care le-am avut de când am apărut pe lume şi până în prezent cu cei din jurul nostru, fiecare lăsând o amprentă pe noi. Putem să încercăm să mai lăsăm de la noi, să nu mai fim atât de rigizi, să ne purtăm cu ceilalți la fel cum am dori ca ei să se poarte cu noi, să mai zâmbim, să acceptam o glumă etc. Să fim mai buni!

 

 

 

 

Ionel Timisan

Ionel Timisan

Nascut in 1987, Ionel Timisan se descrie ca fiiind atent, meticulos, deschis spre nou si cu multa rabdare. Este absolvent al specializarii de “Inginerie Economica in domeniul Mecanic”, cu experienta profesionala in domeniul comertului, asigurari si IT dar si un obisnuit al activitatilor de voluntariat organizate in comunitatea locala. Debutand la varsta de 18 ani si fiind la inceput de evolutie profesionala, abordeaza activitatile desfasurate intr-o maniera tanara si cu un aer modern, participand activ la obiectivele intreprinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top