Cum se prezinta Iasul la capitolul absorbtie de fonduri europene

Iasi__Palace_of_Culture.jpg

Iasi_,_Palace_of_CultureAspirant la statutul de Capitala Europeana in anul 2021, Iasul se poate mandri cu proiecte reusite, insa edilii orasului admit ca vor mai exista intarzieri si decalaje in ceea ce priveste primirea fondurilor.

Unul din proiectele problematice actuale este cel al desulfurarii CET-ului, unde aproximativ 60.000 de euro trebuie incadrati in noul exercitiu bugetar sau economisiti din alte proiecte. De asemenea, Pasajul Eminescu a fost supus mai multor obstacole de ordin financiar, insa in cele din urma, in luna decembrie 2014, a fost inaugurat. 

Pentru anul 2015 bugetul orasului este foarte consistent, mai mult de jumatate fiind planificat sa provina din fondurile europene nerambursabile oferite de Comisia Europeana. Oficialii orasului spun ca in ultimii 10 ani bugetul Iasului a devenit de cinci ori mai mare, fiind disponibil pentru mult mai multe proiecte in beneficiului orasului. 

Primarul orasului este foarte increzator in toate planurile si proiectele sale de viitor, intentionand sa candideze pentru a treia oara consecutiv la sefia Primariei. 

Sursa: TopIasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *