Cum se vor acorda fondurile europene pentru agricultura in 2015

fermier_calculator_resize.jpg

fermier_calculatorOficialii Ministerului Agriculturii sustin ca incepand de luna viitoare se vor lansa primele masuri si vor fi acceptate proiecte in cadrul noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020. Acest program, destinat fermierilor si celor care lucreaza in agricultura, este compus din 15 masuri de finantare.

Activitati finantate prin masurile noului PNDR

Ministerul Agriculturii isi propune ca prin aceste fonduri sa fie mai mica distanta intre producator si consumatorul final. Ferma de familie va primi, de asemenea, o atentie deosebita. In plus, se vor putea depune proiecte si pentru dezvoltarea productiei: astfel, un fermier poate accesa fonduri de pana la 50%, insa daca proiectul depus presupune si activitate de procesare, gradul de finantare ar putea ajunge pana la 70% fonduri nerambursabile.

Fonduri nerambursabile pentru tinerii fermieri in 2015

Tinerilor fermieri li se vor acorda fonduri europene de pana la 50.000 de euro pentru a se muta in mediul rural si pentru a-si dezvolta o afacere acolo. Ca si conditii de indeplinit, fermierii trebuie sa aiba pana in 40 de ani si sa practice activitati agricole.

O alta masura pe care o avem in vedere este cea care ne va permite sa contribuim la intinerirea fortei de munca din agricultura, respectiv masura pentru tinerii fermieri, prin care acestia vor beneficia de fonduri europene nerambursabile in valoare de 50.000 de euro nerambursabili”, a afirmat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top