Curs acreditat Manager de Proiect – fonduri structurale, 27 iunie – 1 iulie 2011, Camera de Comert Bucuresti

euro_best_teamEuro Best Team are placerea de a va anunta organizarea cursului autorizat de Manager de Proiect cu aplicatii pe Fonduri Structurale, ce se va desfasura la Camera de Comert Bucuresti sau la sediul EBT (in functie de numarul celor incrisi), pe o durata de 4 zile.

Perioada de desfasurare a cursului va fi: 27-28 iunie si 29-30 iunie 2011.

Examenul de absolvire va avea loc pe data de 1 iulie 2011.

Pentru cei care nu pot veni la curs in timpul saptamanii, Euro Best Team va ofera posibilitatea sa participati la sesiunea de week-end: 2-3 iulie si 9-10 iulie si 16 iulie 2011 – examen.

OFERTA: Trimiteti formularul de inscriere pana la data de 22 iunie 2011 si beneficiati de taxa redusa de 800 de lei. Dupa aceasta data taxa de inscriere este de 1200 de lei. Taxa de inscriere include toate costurile privind suportul de curs, pauzele de cafea, taxele de evaluare si certificare CNFPA.

LOCURI GRATUITE: Pentru grupuri mai mari de cinci persoane, Euro Best Team ofera cadou taxa de participare pentru a sasea persoana.

OFERTA VALABILA LUNA IUNIE: Persoanele care se inscriu la doua cursuri beneficiaza de reducere de 100 de lei/curs. Persoanele care se inscriu la trei cursuri beneficiaza de reducere de 150 de lei pe curs.

FORMULARUL DE INSCRIERE – il puteti completa pe www.eurobestteam.ro.

IMPORTANT: Certificatul  eliberat in urma absolvirii cursului Manager de proiect va ofera toate competentele profesionale de care aveti nevoie pentru ocuparea unei pozitii de manager in cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale. Mai mult, autoritatile contractante solicita in documentatia de licitatie certificatul CNFPA pentru pozitiile cheie ale acestor proiecte.

Descriere curs

Cursul isi propune sa vina in intampinarea tuturor celor care doresc sa invete rapid sa scrie un proiect ce are ca scop obtinerea de fonduri structurale. Astfel, participantii sunt incurajati sa-si aleaga o idee de proiect, inca de la inceputul programului, si sa dezvolte proiectul, pana la finalul cursului, in coordonarea lectorului. Proiectul va constitui proba practica a examenului sustinut in vederea certificarii CNFPA.

Trainerii sunt consultanti recunoscuti pe piata, iar participantii lucreaza pe echipe pe tot parcursul programului si elaboreaza proiecte care au aplicabilitate in plan real.

Obiectivele cursului:

– Scrierea cererii de finantare;
– Domenii de interventie pe care se pot depune proiecte;
– Criterii de eligibilitate pentru proiect;
– Intocmirea graficului de activitati si buget;
– Cunoasterea politicilor de achizitii publice necesare derularii proiectelor.

Programul se adreseaza reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, IMM-urilor, atat coordonatorilor, cat si asistentilor de proiecte, precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale.

AGENDA CURSULUI:

Cursul are 72 de ore, dintre care 24 teorie si 48 practica. Pregatirea teoretica are loc la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, pe parcursul a 4 zile de curs, iar pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, in cordonarea lectorului. 

Ziua I

09:00 – 10:30 Sesiune introductiva – prezentare participanti si curs
Abordari si concepte folosite in managementul proiectelor
Factori de succes ai proiectelor
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Cadrul programatic si institutional al Instrumentelor Structurale in Romania
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Identificarea ideilor de proiect
Analiza factorilor interesati
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Analiza problemelor
Justificarea si contextul proiectului

Ziua II

09:00 – 10:30 Recapitulare ziua I
Scopul si obiectivele proiectului
Analiza strategiei proiectului
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Planificarea activitatilor – graficul Gantt
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Estimarea resurselor proiectului
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Concluzii
Test de evaluare intermediara

Ziua III

09:00 – 10:30 Recapitulare
Bugetul proiectului
Categorii de cheltuieli in cadrul programelor de finantare
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Identificarea si analiza riscurilor
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 15:15 Monitorizarea si evaluarea proiectului
Rezultate anticipate si indicatori
15:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 17:00 Sustenabilitatea proiectelor
Contractul de finantare

Ziua IV

09:00 – 10:30 Recapitulare
Achizitii publice.
10:30 – 10:45 Pauza de cafea
10:45 – 12:15 Managementul comunicarii in proiecte 
12:15 – 13:45 Pauza de pranz
13:45 – 14:15 Managementul echipei de proiect
14:15 – 15:15 Recapitulare generala
14:15 – 15:30 Pauza de cafea
15:30 – 16:00 Concluzii
Test de evaluare intermediara

Ziua V: Examen

Examen final va consta in sustinerea probei practice, respectiv proiectul realizat pe parcursul programului si proba orala care consta in evaluarea cunostintelor acumulate in managementul de proiect.  

Cursul este acreditat de statul roman prin Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, iar certificatul eliberat la absolvire de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor este recunoscut atat la nivel national cat si in statele membre ale Uniunii Europene. Pentru recunosterea internationala a certificatelor CNFPA eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

Lectorii cursului

Elena Pavel – cursul de saptamana

Elena este consultant in domeniul fondurilor structurale si a elaborat proiecte atat pentru administratia locala, cat si pentru mediul privat. Absolventa a doua facultati, una in domeniul economic si politicilor europene si una in domeniul juridic, Elena este cadru universitar la Universitatea Romano-Americana unde preda cursuri din domeniul Economiei Uniunii Europene, Politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene si Administratiei Publice Europeane. De asemenea, este doctorand in domeniul relatiilor internationale cu o teza de doctorat in domeniul fondurilor structurale. A participat la numersoase cursuri de perfectionare, atat in tara cat si in strainatate, si a sustinut prelegeri la conferinte nationale si internationale.  Elena este trainer autorizat in Management de proiect, iar in cadrul Euro Best Team sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.  

Liliana Glejaru – curs de week-end

Liliana este trainer autorizat CNFPA in Management de Proiect, avand o experienta in formare de peste 10 ani.  In paralel, ea desfasoara activitati de consultanta in domeniul fondurilor structurale si de coeziune, fiind implicata  in activitati de scriere a proiectelor, precum si in implementarea lor. Liliana este absolventa de Certificat Profesional Management de Proiect la Open University Business School si a colaborat cu organizatii specializate in training si consultanta. Liliana a lucrat si lucreaza in proiectarea instalatiilor industriale din cadrul industriei chimice, conducand importante proiecte pentru realizarea unor platforme industriale si instalatii din industria chimica. In ultimii ani, Liliana a sustinut peste 60 sesiuni de instruire atat pentru mediul privat, cat si pentru mediul public, in special, in domeniul managementului de proiect si accesarii fondurilor structurale. In cadrul Euro Best Team, Liliana sustine cursul Manager de proiect in fonduri structurale.

Conditii de inscriere

Pentru inscriere va rugam sa completati formularul de inscriere de site-ul www.eurobestteam.ro. Ulterior veti fi contactat de organizator pentru alte detalii privind desfasurarea cursului.

Persoana de contact: Elena Farcas – 0722.696.843

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top