EtrainBio Responsabil si ConsTrain anunta organizarea cursului EVALUATOR PROIECTE, cod COR 241960, in perioada 23-27 mai 2011, la Bucuresti.

Cine poate participa?

Cursul se adreseaza tuturor celor interesati de insusirea cunostintelor si aptitudinilor necesare evaluarii de proiecte cu finantare nerambursabila (finantari din fonduri structurale si de coeziune, alte finantari prin programe europene, finantari prin programe nationale).

Bio Responsabil si ConsTrain recomanda participarea la acest curs a:
– persoanelor care au evaluat proiecte;
– persoanelor care doresc sa devina evaluatori de proiecte;
– managerilor de proiect;
– consultantilor care scriu, implementeaza si/sau monitorizeaza proiecte.

Atentie! Participarea la acest curs si obtinerea unui certificat CNFPA nu va asigura si obtinerea unei pozitii de evaluator proiecte. Pentru aceasta este necesar sa depuneti o aplicatie la un finantator care selecteaza evaluatori (ex: AM POS DRU) si sa indepliniti si alte conditii impuse de acesta (ex: experienta pe domeniul pe care sunt evaluate proiectele).

Tematica abordata

In cadrul cursului sunt abordate comparativ procedurile si instrumentele de evaluare ale diversilor finantatori, cursul fiind axat pe elemente practice si lucru in echipa, astfel incat sa fie acoperite nevoile fiecarui cursant. Spre exemplu, participantii vor forma grupe de lucru si vor evalua proiecte depuse spre finantare de consultantii ConsTrain pe programe cum ar fi POR, POS CCE, POS DRU sau PO DCA.

Tematica de curs este structurata pe 4 module, care abordeaza:
* Notiuni de baza si notiuni specifice privind proiectele si evaluarea proiectelor;
* Procesul de evaluare a proiectelor;
* Etapele evaluarii proiectelor: verificarea conformitatii, verificarea eligibilitatii, analiza tehnica, economica si financiara a proiectelor;
* Notarea proiectelor.

Atentie! Cursul nu se limiteaza la a prezenta cum se completeaza o grila de evaluare si un raport de evaluare a unui proiect. Cursul pune accent pe aptitudinile pe care trebuie sa le aiba un evaluator in vederea evaluarii de proiecte (ex: in cazul evaluarii unui proiect cu importanta parte de previziuni financiare, pentru a evalua corect evaluatorul trebuie sa stie cum se realizeaza previziunile financiare).

Cine sustine cursul?

Bio Responsabil si ConsTrain va pun la dispozitie formatori autorizati CNFPA, cu experienta in domeniul utilizarii fondurilor europene si a programelor nationale de finantare nerambursabila in ceea ce priveste: scrierea de proiecte, implementarea de proiecte, monitorizarea de proiecte, audit de proiecte si evaluare de proiecte.

Trainerii pentru acest curs sunt dna. Gabriela BACIU si dl. Ciprian NICOLAE, cu bogata experienta in evaluarea de proiecte finantate din PHARE, fonduri structurale si fonduri nerambursabile nationale. De asemenea, Gabriela BACIU si Ciprian NICOLAE sunt implicati in realizarea standardului ocupational Evaluator proiecte.

Pentru detalii privind cursurile realizate de ConsTrain, respectiv proiectele si celelalte activitati de consultanta realizate de trainerii mentionati, accesati www.constrain.ro si/sau www.e-train.ro.

Autorizarea cursului

Cursul este autorizat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse prin organismul abilitat (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform OG 129/2000 si se va finaliza dupa parcurgerea acestuia, cu sustinerea unui examen in vederea obtinerii certificatului de perfectionare in ocupatia „Evaluator proiecte” (cod COR 241960).

Atentie! Bio Responsabil si ConsTrain nu va garanteaza obtinerea certificatului de perfectionare CNFPA, aceasta depinzand de implicarea dvs. in cadrul cursului si de promovarea examenului in fata expertilor avizati de CNFPA.

Subliniem faptul ca, in prezent, standardul ocupational „Evaluator proiecte” este in lucru atat la Bio Responsabil, cat si la ConsTrain. Din aceste motive certificatul CNFPA nu va fi insotit de suplimentul descriptiv in care sunt mentionate competentele dobandite de catre participantii la curs. Acest supliment va putea fi obtinut dupa validarea standardului ocupational Evaluator proiecte (perioada previzionata pentru validare: decembrie 2011 – februarie 2012).

Examinarea participantilor la curs

Procesul de examinare a participantilor la curs se realizeaza in doua etape:
1. sustinerea unui test tip grila cu intrebari referitoare la tematica abordata in cadrul cursului;
2. sustinerea evaluarii unui proiect in fata expertilor avizati de CNFPA.

Pana la finele cursului, participantii vor evalua cel putin cate un proiect si vor fi completa grila si raportul de evaluare aferente, pe modelele de proiect puse la dispozitie de formatori sau chiar pe propriile proiecte, in situatia in care doresc acest lucru.

Durata cursului si modul de organizare

Cursul are un numar de 30 ore (din care 10 ore pregatire teoretica si 20 ore pregatire practica) si se va desfasura in perioada 23-27 mai 2011, zilnic intre orele 14:30 – 20:30.

Cursul se poate desfasura cu un maxim de 28 persoane.

Locatia cursului va fi comunicata participantilor inscrisi.

In cadrul cursului participantilor li se vor asigura:
* materialele de curs;
* materiale in format electronic;
* pauzele de cafea.

In cadrul cursului participantilor nu li se asigura decontarea cheltuielilor de transport, masa si/sau cazare.

La finele cursului participantii vor primi un certificat de participare, emis de Bio Responsabil si ConsTrain.

Sub rezerva promovarii examenului de la finele cursului, participantii vor primi certificatul de perfectionare CNFPA, ulterior cursului, dupa semnarea certificatelor de catre persoanele abilitate din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, respectiv Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Taxa de participare

Taxa de participare la acest curs este de 1.170 lei (scutit de TVA conform O.G. 129/2000).

Taxa de participare urmeaza a fi platita conform datelor continute de factura proforma, pe care o veti primi dupa completarea formularului de inscriere. Formularul de inscriere este disponibil aici: http://www.e-train.ro/Inscriere-curs-Evaluator-proiecte.php.

Reduceri ale taxei de participare

In cazul in care ati participat la cursuri organizate de S.C. CONSTRAIN S.R.L. (www.constrain.ro; www.e-train.ro), puteti beneficia de reduceri ale taxei de participare. Conditiile si procentele de acordare a reducerilor sunt prezentate la adresa http://www.e-train.ro/Sistemul-de-reduceri.php.

Termenul limita pentru inscriere este 16.05.2011. In cazul in care numarul de locuri disponibile sunt ocupate inainte de data stabilita, va vom comunica pe www.e-train.ro, inclusiv perioada si locatia in care se va organiza urmatorul curs pe aceasta tema. Daca doriti sa aveti prioritate la inscrierea pentru un curs viitor, va rugam sa ne contactati – http://www.e-train.ro/Contact.php.

Modalitate de inscriere

Inscrierea la curs se face in doua etape:

1. completarea formularului de inscriere, disponibil la http://www.e-train.ro/Inscriere-curs-Evaluator-proiecte.php;
2. efectuarea platii taxei de participare la curs, in baza facturii proforme emise de organizatori, si transmiterea documentului doveditor al platii fie prin e-mail ([email protected]), fie prin fax (0372 876 892).

Ordinea inscrierii este ordinea primirii tuturor documentelor mentionate mai sus. In momentul inscrierii, veti primi confirmarea si numarul de ordine la inscriere.

Inscriere si informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare si pentru inscriere, va stam la dispozitie la urmatoarele coordonate:
– telefon fix: 0371 182 262
– fax: 0372 876 892
– telefon mobil: 0756 155 168 (Gabriela BACIU)
– email: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top