Cursuri „Management de Proiect” organizate de CODECS in mai-octombrie 2009

Curs CODECS prezentat in cooperare cu The Open University – Marea Britanie

In fiecare zi auziti despre un proiect care si-a depasit costurile sau a fost in intarziere. Mai rau chiar, numeroase proiecte care au ajuns la final, si-au lasat clientii si utilizatorii nemultumiti de  ceea ce li s-a oferit.. Putem sa ducem un proiect la bun sfarsit? Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, dar studiind acest curs de management de proiect veti putea anticipa o parte din problemele pe care le veti intalni si veti fi pregatiti sa le rezolvati.

Cui se adreseaza?
– celor care deja lucreaza in domeniul Managementului de Proiect, dar care doresc sa-si imbunatateasca nivelul cunostintelor, fie ca lucreaza in firme romanesti sau internationale, in firme de stat sau in orice domeniu al administratiei de stat sau locale;
– celor care, confruntati cu viitoare proiecte, doresc sa capete competente in acest sens si pozitii profesionale mai avantajoase in firme;
– celor care, nemultumiti de statutul lor actual, doresc sa-si schimbe cariera catre o directie cu deschidere polivalenta, cu o cerere foarte larga si care practic nu poate intra in criza;
– celor care se afla acum in etapa de formare profesionala (studenti, candidati la masterate etc) si care doresc sa obtina inca de la inceputul carierei avantajul unei competente deosebite si cel al unui set de aptitudini  – cel de Manager de Proiect – extrem de cautat si recunoscut.

Obiective urmarite
– dobandirea cunostintelor si tehnicilor necesare pentru managementul proiectelor, inclusiv a proiectelor cu o componenta tehnologica;
– dobandirea unei experiente practice in utilizarea tehnicilor de management a proiectelor, prin folosirea instrumentelor software, in cadrul unui proiect real ales de dumneavoastra.

Beneficii:

Functionale:
– veti avea la dispozitie un suport de curs teoretic deosebit de modern,  proprietate intelectuala a Open University – UK, alcatuit din manualele si software-ul de aplicatie optional Microsoft Project (licenta academica utilizabila doar in scopuri necomerciale)
– veti dispune de un suport practic pentru activitatea managerului de proiect roman, care va cuprinde glosare de termeni, precum si studii de caz practice;
Intangibile:
– veti obtine dupa absolvire, un set de aptitudini care va vor permite sa abordati imediat activitatea in acest domeniu, incluzand definirea proiectelor si stabilirea cerintelor, intocmirea variantelor de proiect, a studiilor de fezabilitate, alegerea variantei finale de proiect, organizarea proiectului, programarea si planificarea activitatilor, conducerea echipei, derularea, monitorizarea si controlul derularii, predarea proiectului;

Formale:
– la sfarsitul cursului, prin promovarea examenului, veti obtine o diploma puternica si recunoscuta;
– acest curs este recunoscut de Asociatia Project Management Romania ca fiind un curs teoretic necesar pentru a accede la certificarea in Managementul de Proiect.

Curs CODECS prezentat in cooperare cu The Open University –  Marea Britanie
 
Certificarea cursului de Project Management
Cursul este recunoscut ca oferind pregatire valida de Manager de Proiect de catre Asociatia Project Management Romania (PMR), afiliata la International Project Management Association (IPMA) cu sediul in Elvetia.
Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor a autorizat cursul prin decizia CNFPA nr. 1227din 22.11.2004

Cunostinte necesare
MZT865 poate fi considerat un curs de sine statator si nu necesita cunostinte speciale. Totusi, este necesara o experienta practica in munca de proiect, dar nu in mod necesar ca manager de proiect. Pe parcursul derularii cursului va fi necesar sa  aplicati conceptele cursului in cadrul unui proiect cu care sunteti familiarizat. Va trebui, de asemenea, sa dovediti ca sunteti capabil sa elaborati rapoarte scrise.

Materialul de curs
– ghidul de curs;
– sapte volume de studiu (corespunzand la opt unitati de lucru);
– software pentru management de proiect (Microsoft Project);
– cartea “Preluati conducerea” autori D.Boddy si D.A.Buchanan;
– materiale de referinta (studii de caz, articole).

Continutul cursului
Exista sapte volume de curs care cuprind:
1. Initierea proiectului
Cea mai importanta decizie in orice proiect o reprezinta stabilirea obiectivelor proiectului respectiv. Acest volum prezinta factorii care trebuie luati in considerare pentru a da cea mai buna sansa proiectului sa reuseasca, inclusiv metode de analiza aflate la dispozitia organizatiilor. De asemenea, se prezinta cicluri de viata pentru tipurile clasice de proiecte si necesitatile de management al proiectului respectiv.
2. Risc, estimari necesare si contracte
Inainte de a decide privind oportunitatea investitiilor financiare si umane legate de un proiect, este necesar sa estimam cu o precizie rezonabila cat de mult costa, cat de mult va dura si cat de riscant este proiectul in sine. Acest volum va va familiariza cu mecanismele de structurare a activitatilor si de alocare a resurselor in cadrul proiectului. In plus se analizeaza in detaliu clasificarile riscurilor si tacticile de tratare a acestora.
3. Planificarea
Planificarea si replanificarea sunt procese ce trebuie actualizate permanent pe parcursul vietii unui proiect. Efortul cel mai mare este cel legat de pregatirea planului proiectului si anume intre definirea proiectului si autorizarea executarii acestuia. Veti invata ca un plan formal al proiectului contine mult mai mult decat un grafic al activitatilor. Pentru a facilita planificarea, va este oferit pachetul software cu licenta Microsoft Project 2002, dar puteti folosi si alte pachete software daca doriti (timpul alocat studiului aceastui volum este dublu din cauza utilizarii pachetului software).
4. Formarea si conducerea echipei de proiect
Acest volum se concentreaza asupra problemelor legate de resursele umane care apar pe parcursul desfasurarii unui proiect. Se bazeaza pe cartea “Take the Lead” (“Preluati conducerea”). Veti intelege importanta procesului de comunicare si va veti familiariza cu necesitatile specifice acestuia, mai ales prin prisma conceptului managementului in patru directii. Fiecare capitol al cartii se termina cu un chestionar de verificare a cunostintelor.
5-6. Executia proiectului / Managementul configuratiei
Acest volum dublu prezinta sarcinile de baza pe care managerul de proiect trebuie sa le indeplineasca in timpul desfasurarii proiectului pentru a se asigura mentinerea calitatii si satisfacerea nevoilor clientului, in conditiile respectarii constrangerilor de timp si cost. Veti vedea cum activitatile de monitorizare si control permit evitarea aparitiei unor derapaje. Veti invata cum sa utilizati tehnicile de masurare a progreselor in raport cu planul stabilit, (de exemplu metoda valorii dobandite) si cum managementul configuratiei poate fi aplicat pentru asigurarea si mentinerea calitatii.
7. Metode standard
Este descrisa metoda PRINCE. Aceasta este metoda agreata de guvernul Marii Britanii pentru managementul de proiect. De asemenea, sunt prezentate si alte metode alternative.

Desfasurarea cursului
Cursantul primeste un pachet de curs care contine: calendarul cursului, dosarul de resurse, brosura lucrarilor notate de tutor, specimen cu subiecte de examen rezolvate, volumele tiparite si optional pachetul software Microsoft Project  "full functional" – licenta academica. El beneficiaza de asistenta unui tutor si de intalnirile cu ceilalti colegi in cadrul tutorialelor (intalniri cu durata de 3 ore, organizate sambata, de 4 ori pe parcursul celor sase luni de curs), precum si in cadrul celor 2 Day School organizate pe parcursul cursului.

Programul educational are un pronuntat caracter interactiv; se desfasoara ateliere de lucru si sunt analizate studii de caz. Prin toate acestea urmarindu-se stimularea creativitatii studentilor. Pe baza materialelor de curs si in stransa legatura cu activitatea profesionala, studentul elaboreaza pe durata cursului 3  lucrari, notate de la 0 la 100 (media minima necesara a celor 3 lucrari pentru  a intra in examen fiind de 40 de puncte).

Program flexibil
Cursul dureaza 6 luni. Datorita sistemului educational la distanta, cursantii nu trebuie sa-si intrerupa activitatea profesionala pentru a putea participa la cursul de Management de Proiect; fiecare student poate studia in timpul liber, sistemul imbinand armonios studiul individual cu asistenta tutorilor si lucrul in echipa in cadrul tutorialelor si Day School.
Timpul alocat studiului individual variaza in functie de modul, intre 6 si 12 ore pe saptamana.

Calendarul cursului il gasiti aici!

Inalt nivel academic si orientare spre practica
Cursul a fost elaborat si dezvoltat prin utilizarea competentelor recunoscute la scara internationala ale The Open University din Marea Britanie si in stransa colaborare cu practicieni din industrie si comert. Cursul are o puternica orientare practica, analizand probleme reale din viata organizatiilor si prezentand metode de solutionare.

Limba in care se desfasoara cursul
Cursul de Management de Proiect este prezentat in limba romana.

Finalizarea cursului
Cursul se finalizeaza cu un examen scris, cu durata de 3 ore. Pentru obtinerea diplomei de absolvire a cursului sunt necesare 40 de puncte din 100 la examenul final. Dreptul de a sustine examenul final il au cursantii care obtin o medie de minim 40 puncte la cele 3 lucrari de verificare de pe parcurs notate de tutor (LNT) si participa la Scoala Rezidentiala. Scoala Rezidentiala este un weekend academic destinat recapitularii intregii materii, corelarii conceptelor cursului intre ele, lucrului pe multiple studii de caz si pregatirii examenului de absolvire si certificare.

Pretul cursului este de 995 euro+tva IN VARIANTA PLATA INTEGRALA A CURSULUI
SI de 1100 euro+tva in varianta plata in rate; 
Valorile de mai sus nu contin TVA.

Pentru inscriere va rugam contactati-ne!
INSCRIEREA pentru seria de primavara a cursului: mai-octombrie 2009 trebuie facuta pana in data de maxim 20 MARTIE 2009.

Sorina ANDRON-Director Codecs
Centrul Regional Iasi,

IASI 700125, Soseaua Arcu Nr.10, Et.1
Tel: 0232-215.637
Mobil: 0722-65.14.66
E-mail: [email protected]
E-mail: [email protected]
www.codecs.ro
CODECS-PUTEREA CUNOASTERII!
STAND UP!
LIVE UP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top