Daea, despre subventii: Eu niciodata nu promit, eu fac; APIA si primarii si-au dat mana ca platile sa se faca din 16 octombrie

2-petre-daea-mfax.jpg

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la plata in avans a subventiilor pentru fermieri, ca pune in aplicare Programul de guvernare, afirmand, totodata: „Eu niciodata nu promit, eu fac”.

„Eu niciodata nu promit, eu fac. Asteptati pe data de 16 (octombrie, n. r.) sa se realizeze ceea ce s-a stabilit cu mult timp inainte, in Programul guvernare pe care l-a prezentat presedintele PSD, Liviu Dragnea, si care a devenit lege, iar eu o pun in aplicare. Nu au fost probleme cu cererile de plata. Dupa cum bine stiti, pe data de 15 mai toti fermierii din Romania, si vreau sa le multumesc inca o data pentru ca a fost un efort formidabil si pentru ca ei au fost actorii principali, dar si specialistii de la APIA si primarii din tara Romaneasca si-au dat mana ca aceste plati operabile din data de 16 octombrie. Sunt praguri organizatorice pe care le-am trecut bine si pana la data de 1 octombrie sa se proceseze toate controalele, in asa fel incat linia dreapta sa fie continuata si sa nu avem sincope in aplicarea programului pe care l-am stabilit”, a spus Daea.

La inceputul lunii septembrie, ministrul Agriculturii declara, la Vaslui, ca prin schita de rectificare a bugetului, pentru agricultura s-a alocat intreaga suma, in asa fel incat, incepand cu data de 16 octombrie, sa fie demarata plata in avans a subventiilor pentru fermieri, iar incepand cu 1 decembrie sa fie efectuate platile finale.

„Va fi platita intreaga suma in asa fel incat fermierii sa aiba banii la timp, cand au nevoie sa execute lucrarile. in agricultura, ce nu poti face astazi, maine s-ar putea sa fie prea tarziu sau prea costisitor, impovarator pentru fermieri”, a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, miercuri, la conferinta anuala a Organizatiei Europene a Proprietarilor de Pamant (ELO).

Cu ocazia evenimentului de la Bucuresti, Wildlife Estates Label isi extinde reteaua in Europa de Est. Eticheta Wildlife Estates Label a fost dezvoltata ca un mijloc de a recunoaste administrarea exemplara a proprietarilor de terenuri si a administratorilor de teritorii din Europa si de a-i face mai vizibili societatii ca pazitori puternici ai naturii.

In prezent, reteaua Wildlife Estates cuprinde peste 270 de proprietati , cu aproape 1,5 milioane de hectare care au primit eticheta, iar proiectul este in continua crestere. Eticheta WE acrediteaza proprietarii de pamant ca un front-runner pentru cele mai bune practici de gestionare, conservare si respectarea celor doua Directive privind Pasarile si Habitatele, sustin reprezentantii ELO.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top