Daea: Romania are 29 de dosare pe agricultura si piscicultura; toate sunt dosare grele

2-petre-daea-mfax.jpg

Romania a preluat 29 de dosare pe agricultura si piscicultura, toate fiind dosare grele, ce vor trebui puse in discutie in perioada in care detinem presedintia Consiliului Uniunii Europene, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

„Despre dosarele Romaniei putem discuta, nu sunt putine, sunt 29 la numar. Vi le dau sa le cititi, sa le intrepretati, nu sunt secrete si nici nu pot sa fie secrete. (…) Toate sunt dosare grele. inseamna o munca extraordinara, inseamna o abordare noua pe un PAC (Politica Agricola Comuna n.r.) nou. Aici, daca aveti rabdare v-as tine doua ore, fara ca sa ma uit in hartii, spunadu-va cateva lucruri. PAC post 2020 este altfel decat cel de acum si am spus acest lucru din momentul in care s-a facut comunicarea de catre comisarul Hogan (comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan n.r) in noiembrie 2017 si ne-am ocupat de acest lucru din momentul in care ne-am instalat pe acest scaun”, a precizat Daea.

El a spus ca s-a facut o prioritizare la nivelul celor 29 de dosare tinand cont de faptul ca unele sunt in diferite faze de abordare. „Am preluat aceste dosare de la presedintia Austriei. Eu am fost in Austria si am trimis specialisti, am avut intalniri cu ministrul din Austria pentru a fi in posesia ultimelor informatii, pentru a cunoaste ce iau si cu ce ne ducem in continuare in asa fel incat sa ne aducem contributia pe care ni-o dorim cu totii si pe care tiparul acesta legislativ ne obliga in calitate de presedinte”, a explicat Daea.

Ministrul a mentionat ca unele nu vizeaza Romania, dar ele trebuie puse in discutie pentru ca „noi lucram aici pentru interesul Uniunii Europene”.

„Unele dosare sunt in domeniul agriculturii, unele in domeniul pisciculturii, unele nu ne vizeaza pe noi, dar trebuie sa le pui in opera si in discutie si sa le lucrezi. Noi lucram aici pentru interesul Uniunii Europene, nu mergem pe interesul tarii romanesti. Lucram in interesul UE, pentru ca in interiorul UE se regaseste si interesul tarii noastre. Este corect si obiectiv sa se inteleaga asa ceva”, a mai spus seful MADR.

Calendarul evenimentelor externe organizate in contextul preluarii presedintiei Consiliului UE prevede 10 evenimente, doua dintre ele, avand loc in 19 noiembrie la Bruxelles, cand a avut loc o actiune de promovare a produselor romanesti in cadrul unei conferinte pe PAC post 2020 si pe 4 decembrie la Grupul comisarilor UE. De asemenea, sunt prevazute si 10 evenimente interne, avand ca tematica fermele de familie, pesta porcina, cercetarea in agricultura, apicultura, etc.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top