Daniel Constantin: Proiectele-tip pentru ferma de familie vor veni cu tot cu avize de mediu

camp_capite.jpg

camp_capiteFermierii mici vor putea depune proiecte pe Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole, incepand cu data de 20 mai 2014. Fondurile nerabursabile care pot fi obtinute de solicitanti se ridica la 50.000 de euro/proiect. Pentru a veni in sprijinul acestora, Ministerul Agriculturii va publica 12 proiecte-tip, elaborate de Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii si Dezvoltare Rurala (ICEADR), din subordinea Academiei de stiinte Agricole (ASAS) din Bucuresti.

Avem 12 proiecte-tip in pregatire la institut, care sper ca vor fi gata pana pe 20 mai. Pana atunci, pot fi folosite proiectele publicate anul trecut. Un alt elemente de noutate este ca vrem sa luam toate avizele de mediu si proiectul-tip sa mai aiba nevoie doar de autorizatia de construire„, ne-a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Bugetul alocat acestei sesiune de depunere de proiecte pe Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole se ridica la 35 de milioane de euro, din care 17,5 milioane pentru productia vegetala si 17,5 milioane pentru zootehnie.

Mai multe detalii: www.stiriagricole.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *