Delta Dunarii va avea propria strategie pentru accesarea fondurilor europene

delta_dunarii.jpg

delta_dunariiMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut ieri o intrevedere cu Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, aflat in vizita de lucru in Romania.

Cei doi oficiali au discutat despre atragerea fondurilor europene alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020.

„Este important ca, pentru urmatoarea perioada financiara 2014-2020, Romania sa creeze un sistem simplu, transparent si accesibil pentru beneficiari. Pentru zone precum Delta Dunarii este nevoie de o strategie integrata, care sa aiba in vedere complementaritatea fondurilor europene si folosirea eficienta a instrumentelor puse la dispozitie de cadrul european”, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

„Cheia succesului in absorbtia fondurilor europene este sistemul de implementare, care trebuie sa fie eficient si performant. Si din acest motiv, 2014 este un an cheie in care trebuie sa finalizam reforma sistemului, pentru a maximiza absorbtia fondurilor europene in ambele perioade de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul intalnirii.

Fondurile europene alocate Romaniei pentru perioada 2014-2020 se ridica la aproximativ 43 miliarde de euro, din care cele pentru politica de coeziune reprezinta circa 21 miliarde de euro, iar cele pentru agricultura, pescuit si plati directe in agricultura reprezinta peste 18 miliarde de euro (sume exprimate in preturi curente 2012).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.