Director OIPSI: „Un nou apel de finantare destinat mediului privat va fi lansat la sfarsitul lui august”

bani-716x300.jpg

Un nou ghid destinat finantarii mediului privat a fost elaborat, la nivelul Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, impreuna cu toate partile interesate, astfel incat un nou apel va fi lansat, cel mai probabil, la sfarsitul lunii august, a anuntat Adina Moga, director general OIPSI in cadrul ministerului.

„In urma cu aproximativ o luna si jumatate am lansat mediului privat o provocare. Am fost extrem de placut surprinsa sa vad ca, dupa publicarea unei prezentari pe pagina de Facebook a ministerului, peste 50 de solicitanti interesanti de fonduri, reprezentanti ai mediului privat, s-au prezentat la o discutie. I-am rugat sa ne spuna ce nevoi si asteptari au de la minister pentru ca noi sa putem sa raspundem cerintelor lor. Consultarea a fost foarte benefica si s-a ajuns la o dezbatere extrem de interesanta. S-au conturat, astfel, cateva idei de finantare a mediului privat. Oportunitatea de finantare rezultata, in acest mod, a fost inaintata Autoritatii de Management, care urmeaza sa gaseasca solutii pentru implementarea acestor idei”, Adina Moga, director general OIPSI. Ea estimeaza ca, la finalul lunii august, va fi lansat pe piata un nou apel privind finantarea mediului privat.

Potrivit acesteia, una dintre cele mai mari provocari in gestionarea fondurilor europene la care a trebuit sa raspunda directia pe care o reprezinta in cadrul ministerului, a fost reprezentata de inchiderea programului inceput in anul 2013, privind axa 3 de finantare.    

„Provocarea cea mai mare la care a trebuit sa raspundem a fost care va fi volumul fondurilor pe care noi sa incercam sa il adunam de pe piata din supracontractare in asa fel incat atunci cand vom inchide acest program sa avem un grad de absorbtie cat mai ridicat. A fost o provocare serioasa pentru ca trebuia sa tinem cont, in acel moment, de posibilitatile interne legislative si trebuia sa anticipam probleme viitoare pe care beneficiarii le vor avea in desfasurarea contractelor. Pot sa va spun ca acestei provocari i-am gasit pe parcurs rezolvare si sper ca acest program sa se inchida in scurt timp cu o absorbtie de peste 90%”, a explicat Adina Moga.   

In ceea ce priveste noul program de absorbtie de fonduri derulat la nivelul ministerului, Adina Moga precizat ca, din totalul de 550 de milioane de euro gestionat in prezent, doar 50 de milioane sunt destinate sectorului privat (IMM-urilor).

Sursa: Bursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.