Doua proiecte pe fonduri europene pentru Maternitatea din Ploiesti

bani_plic.jpg

Spitalul de Obstetrica – Ginecologie din Ploiesti va face obiectul a doua solicitari pe fonduri europene care vor fi depuse de reprezentantii Consiliului Judetean Prahova.

Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti este una din cele mai mari unitati sanitare publice de monospecialitate din tara si singurul spital de profil din municipiul resedinta de judet. Spitalul asigura asistenta medicala de specialitate (spitaliceasca si ambulatorie) si asistenta medicala neonatala pentru 85 % din populatia Judetului Prahova.

Un prim proiect care vizeaza Maternitatea are in vedere reabilitarea termica si cresterea eficientei energetice, cu o valoare estimata de 7 milioane de lei cu TVA.

Acesta are in vedere a imbunatatirea izolatiei termice si hidroizolatiei, reabilitarea si modernizareaa instalatiilor pentru prepararea si transportul agentului termic, dar si achizitionarea si instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile. Proiectul prevede inlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat tip LED, cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viata.

Cel de-al doilea proiect vizeaza extinderea infrastructurii de primiri urgente a spitalului, realizarea  un corp de cladire nou P+E partial, alipit corpului „D” al spitalului, care va cuprinde o Camera de Primiri Urgente complet utilata si echipata, dar si sistematizarea incintei. Valorea estimata a acestul proiect se ridica la 4,5 milioane de lei.

Reprezentantii Consiliului Judetean Prahova spun ca au demarat promovarea acestor doua proiecte si au elaborat studiile de fezabilitate.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.