„Drumul Vinului” din judetul Iasi va finantat cu bani europeni

strugure_vin.jpg

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a avut o intalnire cu producatorii viticoli din zona Moldovei pentru a analiza nevoile de dezvoltare ale principalilor actori din aceasta industrie. S-a discutat despre posibilitatea implementarii de proiecte europene in ceea ce priveste reabilitarea infrastructurii de acces rutier la obiectivele integrate in Drumul Vinului si crearea sau modernizarea infrastructurii turistice dedicate producatorilor viticoli (cazare, facilitate de degustare, restaurant, turism participativ).

La momentul actual, Romania (178.294 ha) se afla pe locul 5 in Europa din punctul de vedere al suprafetei ocupate cu vita-de-vie, iar Moldova are cel mai mare numar de podgorii din tara (83.000 ha, reprezentand peste 50% din totalul suprafetelor din tara). Dealurile Moldovei cuprind 12 podgorii importante: Cotnari, Iasi, Husi, Colinele Tutovei, Dealul Bujorului, Ivesti, Nicoresti, Zeletin, Covorlui, Panciu, Odobesti, Cotesti.

Ce isi propune Drumul Vinului?
– Implementarea unui concept, astfel incat Drumul Vinului la Iasi/in Moldova sa devina un brand al judetului sau al regiunii
– Cresterea turismului specializat in judet
– Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii publice intr-o maniera coerenta in concordanta cu prioritatea de transformare a Iasului in destinatie de top in domeniul turismului viticol
– Sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii private asociate turismului viticol

Pentru a obtine cat mai multe informatii despre necesitatile si nevoile principalilor actori din industria viticola a fost lansat un chestionar sociologic care va fi completat pana la data de 9 septembrie, urmand ca analiza sa fie finalizata pana la data de 25 septembrie.

Sursa: administratie.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.