URBAN I in Aalborg (Lindholm)

 

Programul danez URBANE I a fost implementat in Parohia Lindholm in Aalborg. A fost un exemplu tipic de zona urbana defavoriza, cu o lipsa de locuri de munca locale, oportunitati de a avea un loc de munca si a unui grad ridicat de somaj. In aceasta privinta, zona a fost afectata in mod deosebit de inchiderea celei mai mari fabrici de prelucrare a cimentului, „DAC”.

Mai mult, zona a fost caracterizata de o absenta de facilitati culturale si sociale, grupuri de minoritati etnice, fara educatie, si de un numar mare de locuinte, cu o nevoie considerabila de renovare. Furnizand 1,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene si investitii ulterioare in valoare de 1,5 milioane de euro au fost atrase, creandu-se resurse totale in valoare de 3 milioane de euro. Nucleul proiectului „LINDHOLM 21” este descris in detaliu mai jos.

LINDHOLM 21: Proiecte pentru Dezvoltare Durabila (sau pe termen lung)

„LINDHOLM 21” – Centrul pentru dezvoltarea urbana durabila – a fost proiectul principal al programului Urban I. Activitatile initiate de acesta sunt, de exemplul, revitalizarea din aria campurilor-maro, unde era localizata fabrica de ciment „DAC”.

Un proiect a pus accent pe dimensiunile ecologice si de mediu in revitalizarea de noi constructii private. O organizatie non-profit testeaza un plan ecologic pentru 140 de noi locuinte. Folosind aceste experiente, intre 40 si 60 de locuinte sunt in constructie – bazate pe un proces „de jos in sus” care implica cetatenii.

LINDHOLM 21 si URBANE I au contribuit, de asemenea la dezvoltarea de proiecte „Urban Tourism”. Unul din proiecte a avut ca tema istoria sejururilor cu barci de lemn si care s-au axat pe constructia cat mai exacta a unor nave vechi de lemn ca de exemplu „Sjaegte”. Inca din era Vikinga, Norresundby, situata in partea invecinata cu marea a Limfjord-ului, a devenit un important centru comercial si de calatorii pe mare.

Proiectul barcii a continuat si dupa incheierea programului URBANE I cu un nou atelier central, pentru nave. Un mare numar de cetateni a acceptat proiectul si au facut parte din acesta intr-un fel sau in altul. Astfel, zona si-a recapatat identitatea pozitiva si a devenit mai atractiva pentru turism.

Cost total: 3.000.000 euro
Contributia UE: 1.500.000 euro

Contact
Thorkild, Mr. Neergaard
DK , Aalborg
Danmark
Tel.: + 45 96 30 64 00
E-Mail: interreg@oresundskomiteen

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top