O universitate comuna pentru cele doua Limburg

 

La 18 ianuarie 2001, ministrii educatiei flamanda si olandeza, au semnat un acord pentru a gasit o universitate inovatoare transnationala, a „UtL” (Universitatea transnationala Limburg), fructul unui parteneriat intre Universitatea Maastricht (Olanda) si Centrul Universitar Limbourg in Diepenbeek (Belgia).

Proiectul INTERREG „UtL” isi propune sa stabileasca o structura de management comuna pentru cele doua universitati, in mai multe domenii de cooperare. Aceasta structura comuna ofera o punte de legatura intre studentii, cercetatorii si profesorii de la cele doua universitati.

Initial, activitatile principale ale proiectului Utl au fost de a infiinta structura de management si a-l face operational. Trei programe comune de educatie si cercetare („Facultati”) au fost de asemenea stabilite in domenii cu un viitor promitator: de stiinte naturale, tehnologii informationale si de invatamant.

Rezultatul este ca, de la primele cursuri care au fost oferite in 2001 a existat o tendinta stabila de crestere a numarului de studenti inregistrati: 516 studenti in 2001, 553 in 2002 si de 564 in anul universitar 2003-2004. La absolvire, acesti studenti vor primi o diploma universitara transnationala, care va fi de o mare importanta in momentul in care vor intra pe piata muncii euregionala.

In urma perioadei de acordare a subventiei de catre INTERREG (2001-2002), UtL a continuat sa se dezvolte, o data cu lansarea de noi cursuri si participarea la diferite forumuri euregionale in domeniul cercetarii si a pietei de forta de munca.

Cost total: 2 614 000 euro
Contributie UE: 1 307 000 euro

Contact
Universiteit Maastricht
Secretaris van het College van Bestuur
J.M.A.M. , Mr. Gerards
Universiteit Maastricht PO Box 616
NL – 6200 MD, Maastricht
Nederland
Tel.: +31 (0)43 388 2222
E-Mail: [email protected]

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *