Fermierii ar putea primi subventia la motorina in cateva zile

utilaje_agricole.jpg

apia-motorinaFermierii asteapta sa le intre in conturi banii care reprezinta diferenta ramasa neplatita din subventia la motorina pe trimestrul III din anul 2015. „Am vorbit cu doamna Tatomir (n.r. Elena Tatomir director general la MADR) iar Hotararea de Guvern era la aprobare la Ministerul Justitiei. Probabil va intra la aprobare in sedinta de maine (n.r. miercuri) iar dupa ce apare Hotararea eu cred ca in cateva zile fermierii vor avea banii in conturi. Deci le transmis fermierilor sa stea linistiti car vor primi banii. Noi asteptam doar Hotararea de Guvern in care sunt prevazuti banii. Deci banii exista si ne vom misca foarte repede dupa ce este aprobata HG”, a declarat directorul gerenal al APIA, Ioan Merca.

Din suma totala alocata in anul 2015, in cuantum de 377.472.250 lei, pentru trimestrul I si II al anului 2015 a fost decontata suma de 248.328.175,30 lei, diferenta de 129.144.074,70 lei fiind alocata trimestrului III, reprezentand un procent de 52% din cantitatea de motorina aferenta trimestrului III, in vederea incadrarii in plafonul alocat.

Diferenta de 48% aferenta cantitatii de motorina din trimestru III se va asigura si se va deconta din bugetul anului 2016.

Sursa: www.agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.