Fermierii au primit subventii de peste 750 de milioane de euro, de la inceputul anului

agricultura-asociere.jpg

agriculturaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit fermierilor, in contul subventiilor aferente anului 2013, peste 3,3 miliarde lei, echivalentul a 752 milioane euro, se arata intr-un comunicat al agentiei.

Sumele autorizate si platite din Fondul European de Garantare in Agricultura (FEGA) au fost de 2,45 miliarde de lei, catre 905 mii de beneficiari, din totalul de 1.048.402 de solicitari.

Pentru Axa II a PNDR s-au efectuat plati de 73,4 milioane de lei, iar pentru Platile Nationale Directe Complementare (PNDC) 1 si 6 peste 458 de milioane de lei, care au ajuns la 370 de mii de fermieri.

Totodata, pentru platile aferente masurilor de piata, beneficiarii programelor de reconversie in sectorul viti-vinicol, fructe si lapte in scoli sau grupuri de producatori au primit 15,1 milioane de lei.

Programele de promovare a produselor agricole, inclusiv pentru vinuri si restituiri la export au beneficiat in cursul acestei luni de aproximativ 1 milion de lei.

De asemenea, pentru ajutoarele destinate Persoanelor cele mai Defavorizate din Romania (PEAD) 2013 au fost virati peste 7,5 milioane de lei.

In ceea ce priveste ajutoarele de stat, APIA a platit pentru PNDC in sectorul zootehnic 345 de milioane de euro catre 58 de mii de beneficiari, iar pentru primele de asigurare in agricultura 1,8 milioane de lei.

„APIA va continua sa plateasca catre beneficiari toate sumele solicitate, in cel mai scurt timp. Vrem ca fermierii sa dispuna de toate sumele necesare inainte de a incepe lucrarile de primavara. Sper sa fie un inceput pentru ca performanta in agricultura sa devina o stare permanenta”, a declarat George Octavian Turtoi, secretar de stat.

Sursa: APIA

 

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.