Fermierii pot cumpara terenuri, pana la intregirea 1.000 ha cu ajutorul unui credit garantat

agricultura5.jpg

agricultura-fonduri europeneToti fermierii, nu doar cei cu terenuri in arenda, vor putea achizitiona terenuri agricole pana la intregirea unei suprafete de 1.000 hectare, cu un avans de 10% si credit garantat, conform unei ordonante de urgenta adoptate, miercuri, de catre Executiv.

Actul normativ modifica OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor.

Fermierii care aveau calitatea de arendasi puteau sa achizitioneze teren pana la intregirea unei suprafete de 1.000 de hectare cu un avans de doar 10%, urmand ca jumatate din diferenta sa poata fi acoperita printr-un credit, garantat de fondurile de garantare, iar jumatate prin teren. Prin extinderea bazei, dam posibilitatea tuturor fermierilor, tuturor celor care sunt inregistrati in sistemul APIA si beneficiaza de subventii, sa poata sa acceseze aceasta facilitate imediat, pentru ca exista solicitari la nivelul Ministerului Agriculturii, astfel incat sa putem sa consolidam exploatatiile agricole„, a explicat ministrul Agriculturii.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.