Finantare de la Google prin Digital NewsInitiative Innovation Fund

google_digital_news_initiative.png

Prin programul Digital NewsInitiative Innovation Fund, Google va oferi o finantare de 150 de milioane de euro pentru proiecte digitale de media, bani acordati pe o perioada de 3 ani. Prin acest program se doreste sprijinirea jurnalismului de calitate prin tehnologie si inovatie.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 04.12.2015
Buget alocat: 150 mil. euro

google_digital_news_initiativeGoogle doreste sa finanteze proiecte care demonstreaza aplicarea practica a noilor tehnologii in jurnalismul digital, care sprijina dezvoltarea noilor modele de afaceri sau care chiar modifica modul in care utilizatorii consuma stirile in format digital.

Proiectele pot fi complet experimentale, insa trebuie sa includa obiective bine definite si trebuie sa aiba o consistenta componenta digitala.

In plus, proiectele trebuie sa aiba un caracter inovator si sa genereze un impact pozitiv asupra productiei de jurnalism digital original si asupra viitorului industriei de presa.

Pot depune proiecte: institutii de presa consacrate, presa exclusiv online, startup-uri de presa, parteneriate si persoane fizice din tarile Uniunii Europene si membre ale European Free Trade Association – EFTA (Asociatia Europeana a Liberului Schimb).

Se acorda finantare pentru:

  • proiecte prototip (valoare de pana la 50.000 de euro; costul total va fi acoperit in proportie de 100%);
  • proiecte medii (valoare de pana la 300.000 de euro; vor fi acceptate cereri de finantare de pana la 70% din costul total al proiectului);
  • proiecte mari (valoare de peste 300.000 euro; va fi finantat pana la 70% din costul total al proiectului, cu stabilirea unui plafon de finantare de 1 milion de euro).

Formularul de aplicare trebuie redactat in limba engleza.

Termenul limita pentru inscrierea in prima runda de finantare este 4 decembrie 2015.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Website-ul programului

Formular de aplicare

Finantator: Google
Sursa: www.digitalnewsinitiative.com

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *