Finantare nerambursabila prin POR pentru o strada din Sibiu

Foto5.jpg

Cel de-al saselea proiect cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sibiu, a fost contractat la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Contractul de finantare nerambursabila semnat de catre reprezentanta Primariei municipiului Sibiu si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, asigura fondurile necesare reabilitarii si modernizarii strazii 9 Mai din municipiul Sibiu.

Proiectul „Modernizare strada 9 Mai” cu o valoare totala de 7,28 milioane lei este finantat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru.

Proiectul ce se va derula pe o perioada de 23 luni, are o valoare totala de 7,28 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 5,45 milioane lei. Fondurile sunt solicitate pentru imbunatatirea infrastructurii urbane si a serviciilor urbane in Orasul de jos din municipiul Sibiu.

Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului se vor realiza lucrari de asfaltare pe o suprafata de 1900 mp, de reabilitare si extindere a parcarilor si a racordurilor pe o suprafata de 3700 mp. Vor fi reabilitati, extinsi si modernizati 260 m de spatiu verde, peste 2500 mp de trotuare, 17 stalpi pentru iluminat public si reteaua de apa si canalizare. Intersectia dintre strada 9 Mai si strada Dragonilor, pe o suprafata de peste 600 mp, va fi amenajata si integrata in ansamblul arhitectural al zonei.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Sibiu include opt proiecte individuale ce au ca obiectiv sustinerea dezvoltarii economice si social a orasului. Prin aceste sase proiecte contractate pana in prezent, din planul integrat al municipiului Sibiu, s-au alocat ca finantare nerambursabila circa 17 milioane de lei. Aceste proiecte se alatura celorlalte proiecte derulate la nivelului orasului si al judetului, finantate cu fonduri Regio, ce prevad reabilitarea ambulatoriilor a 2 spitale din Sibiu, 3 drumuri judetene, 2 unitati de invatamant, dar si alte proiecte de restaurare a unor cetati si obietive turistice, sau de finantare a structurilor de afaceri. Prin aceste fonduri investite se sustine dezvoltarea municipiului, a judetului si in acelasi timp si a Regiunii Centru„, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectele cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana sunt finantate din bugetul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere. Municipiile Sibiu si Targu Mures au fost nominalizate de catre Guvernul Romaniei ca polii de dezvoltare urbana din Regiunea Centru si au la dispozitie un buget de fonduri nerambursabile de 29,72 milioane euro, pentru a fi investiti in infrastuctura rutiera, sociala si de afaceri.

Celelalte 5 proiecte cuprinse in PIDU si aflate in curs de implementare vizeaza modernizarea Centrului de recuperare si reabilitare pentru copiii cu handicap, modernizarea Piatetei Targu Pestelui, precum si a strazilor Faurului, Turnului si a strazii Ocnei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *