Finantari de 228 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii

bani_plic.jpg

bani_numaratBanca Europeana de Investitii (BEI) a semnat anul trecut imprumuturi in valoare de 228 milioane euro in Romania, iar in ultimii 25 de ani a furnizat peste 10,6 miliarde euro pentru investitii pe termen lung, in diferite sectoare economice, printre care transporturi, comunicatii, energie si mediu.

Valoarea totala a creditelor acordate in Romania in ultimii cinci ani (2011–2015) se situeaza la 2,6 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Pe langa creditare, BEI acorda si asistenta tehnica pentru imbunatatirea atragerii de fonduri europene structurale si accesarea de investitii suplimentare de catre Romania. Cu sprijinul BEI au fost finalizate 230 de proiecte, beneficiind de fonduri UE de 18,5 miliarde de euro, precum si 96 de scheme de finantare totalizand 11,5 miliarde de euro, noteaza banca.

Fondul de Investitii European, o divizie specializata a grupului BEI, pune la dispozitia intermediarilor financiari solutii de finantare a riscului pentru sustinerea IMM-urilor si companiilor cu capitalizare de nivel mediu, precum si pentru sprijinirea inovatiei in Europa.

In ultimii cinci ani, angajamentele Fondului in Romania se ridica la 264,8 milioane de euro, iar totalul mobilizat pentru IMM-uri ajunge la 663,7 milioane de euro.

Presedintele BEI, Werner Hoyer, se afla marti in vizita in Romania, pentru discutii privind sustinetrea investitiilor cu oficiali romani, printre care presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos, dar si cu reprezentanti ai mediului de afaceri.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *