Florin Jianu: E o lipsa de orizont in ceea ce priveste fondurile europene 2014-2020

fonduri-europene.jpg

afaceriPresedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori, domnul Florin Jianu, crede ca, din pacate, perspectiva in ceea ce priveste finantarile din noul exercitiu financiar nu e una deloc imbucuratoare – nu se pune deloc accent pe acordarea de fonduri celor care ar duce la crearea de locuri de munca, si anume antreprenorilor si firmelor mici si mijlocii.

Fondurile europene nu arata mai bine in perioada 2014-2020 decat cea din 2007-2013. E acelasi tip de birocratie, aceeasi lipsa de orizont in finantari. Nu mergem neaparat pe domenii prioritare, pe lucruri extrem de concrete, cum ar fi crearea de locuri de munca„, a afirmat Jianu.

Mai mult decat atat, fondurile europene acordate pentru organizarea de cursuri reprezinta, in opinia fostului ministru al IMM-urilor, o risipa de bani.

De ce sa folosim fonduri europene pentru cursuri nesfarsite, cu seminarii, deplasari, lucruri lipsite de concrete in economie, cand putem sa dam unui antreprenor care creeaza locuri de munca, sa-i platim echivalentul salariului unui absolvent, in felul asta rezolvand o serie de probleme. Fondurile europene trebuie folosite cu logica, ca raspuns la provocarile dintr-un moment al economiei, nu lansate pompos si fara o substanta reala„, a mai declarat Jianu.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

One Reply to “Florin Jianu: E o lipsa de orizont in ceea ce priveste fondurile europene 2014-2020”

  1. Eqinto spune:

    Toate tiurile de finantari sunt utile, inclusiv cursuri, seminarii, etc. Pana la urma, este bine ca persoanele care urmeaza a fi angajate sa fie cat mai bine pregatite si sa fi fost expusi la experiente de invatare si schimb de cunostinte (knowledge sharing) cat mai diverse si bogate.

    Problema este a asigura un echilibru intre diferitele tipuri de finantari, astfel incat suficienti bani sa fie ramasi pentru implementarea in activitati productive a cunostintelor acumulate prin traininguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top