Fondul ONG: Granturi pentru organizatiile care cauta parteneri in statele donatoare

strangere_mana.jpg

Al doilea Apel pentru cereri de finantare din cadrul Fondului pentru Relatii Bilaterale vine in sprijinul ONG-urilor aflate in cautarea unor parteneri din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein), pentru pregatirea viitoarelor aplicatii de proiecte.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 20.02.2014
Bugetul actiunii: 71.958,23 euro
Suma maxima: 3.000 euro/proiect

strangere_manaObiective specifice

Sunt finantate acele cheltuieli de calatorie si subzistenta ale solicitantului si / sau ale partenerului implicat in activitatile de mobilitate.

Proiectele de mobilitate se vor concentra pe facilitarea colaborarii pe unul sau mai multe domenii de interventie agreate.

Printre domeniile care primesc finantare in cadrul Fondului ONG se regasesc: cetatenia activa si implicarea comunitatii, combaterea saraciei si excluziunii, dezvoltarea comunitatilor rurale interetnice, imbunatatirea starii mediului, cresterea accesului si furnizarii de servicii sociale si de baza pentru grupuri vulnerabile, dezvoltarea capacitatii ONG-urilor prin infiintarea de retele, coalitii si think tank-uri.

Solicitanti eligibili

Pot depune cereri in cadrul acestui Apel organizatiile neguvernamentale si nonprofit, infiintate legal si cu sediul in Romania, organizate si conduse conform legislatiei romanesti in vigoare cu privire la organizatiile neguvernamentale, respectiv asociatii, fundatii si federatii.

O organizatie neguvernamentala poate depune, in calitate de Solicitant, doar o singura Cerere de finantare in cadrul prezentului Apel.

Un parteneriat oficial intre o organizatie neguvernamentala din Romania si o organizatie din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) este obligatoriu.

Organizatiile / entitatile din statele donatoare nu pot aplica direct pentru finantare. Cu toate acestea, costurile angajate de catre partenerii din statele donatoare sunt eligibile in cadrul proiectelor depuse de o organizatie romaneasca, cu conditia ca acestea sa fie angajate pentru activitati eligibile in cadrul prezentului Apel pentru Cereri de finantare.

Activitati eligibile

Sunt eligibile urmatoarele tipuri de activitati de mobilitate derulate de catre ONG-uri din Romania in parteneriat cu entitati din statele donatoare, care isi propun sa dezvolte parteneriate in vederea implementarii unor viitoare proiecte bilaterale:

  • Activitati care urmaresc dezvoltarea unor parteneriate bilaterale, prin sprijinirea lucrului impreuna si a schimbului de cunostinte, interese si experiente pe idei specifice de proiecte, intre ONG-uri din Romania si parteneri din statele donatoare.
  • Activitati care urmaresc identificarea unor parteneri suplimentari pentru dezvoltarea unor proiecte in parteneriat, prin participarea la intalniri, conferinte, vizite de studiu, vizite, evenimente organizate de catre (potentiali) parteneri din statele donatoare.

Conditii de finantare

Suma disponibila in cadrul acestui apel de proiecte este de 71.958,23 euro.

Valoarea maxima a grantului este de 3.000 de euro, cu o limita maxima de 1.500 de euro per participant per calatorie.

Perioada maxima de implementare a proiectelor de mobilitate este de 2 luni.

Toate activitatile de mobilitate din cadrul proiectelor finantate trebuie sa fie planificate a se incheia pana pe 23 mai 2014.

Nu se solicita cofinantarea proiectelor de mobilitate. Rata de finantare pentru un proiect de mobilitate poate fi de pana la 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Termen-limita

Dosarul Cererii de finantare, compus din toate documentele mai sus mentionate, va fi transmis in:

  • 2 exemplare tiparite (un original si o copie)
  • 1 versiune electronica (de exemplu CD – care sa cuprinda anexele in oricare din urmatoarele formate: Word, PDF, Excel, etc),

intr-un plic sigilat, prin posta recomandata, curier sau depunere personala la adresa: Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile/Bd. Nerva Traian nr. 21, sector 3, Bucuresti, cod postal 031044/ In atentia: Vlad Dumitrescu, Senior Grants Officer.

Cererile de finantare transmise prin e-mail sau fax NU vor fi acceptate.

Plicul sigilat trebuie sa cuprinda urmatoarele informatii:

EEA GRANTS: Fondul pentru Relatii Bilaterale, Apel pentru Cereri de finantare nr. 2/2013

Titlu proiect mobilitate: <titlul proiectului>

Solicitant: <numele complet si adresa solicitantului>

Nume si nationalitatea partenerului: <nume complet si nationalitatea partenerului>

Termenul-limita pentru depunere este 20 februarie 2014. Dupa acest termen, toate solicitarile de finantare primite intra in procesul de evaluare si selectie.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului  (PDF)

Anexa 1 – Formular cerere de finantare (DOC)

Anexa 2 – Declaratia privind eligibilitatea si acordul de parteneriat (DOC, En)

Anexa 3 – Declaratia de eligibilitate a solicitantului (DOC)

Anexa 4 – Model contract finantare (DOC)

Anexa 5 – Raport tehnic si financiar (DOC)

Anexa 6 – Cerere de plata (DOC)

Puteti consulta aici o baza de date cu potentiali parteneri din statele donatoare.

Finantatori: Islanda, Liechtenstein si Norvegia
Sursa: Programul Fondul ONG in Romania

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.