Fondul ONG in Romania-Runda 2-Componenta 5. Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor, retele si coalitii

Fondul_ONG_sigla.jpg

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile anunta lansarea Componentei Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor, retele si coalitii, in cadrul Rundei a doua a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 14.10.2014
Buget total: 1.100.000 euro

Obiectivul general al Componentei Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor, retele si coalitii este de a contribui la dezvoltarea generala a sectorului ONG in Romania si la dezvoltarea de retele, coalitii si think tank-uri eficace.

Fondul_ONG_siglaComponenta este structurata in 3 subcomponente:

Subcomponenta 5.1 – Sprijin pentru coalitii si retele la nivel regional si national si pentru think tank-uri

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a consolida capacitatea interna a coalitiilor, retelelor si think tank-urilor  pentru ca acestea sa isi serveasca mai bine beneficiarii, membrii si publicul larg si pentru implementarea de initiative relevante de monitorizare a autoritatilor publice, formularea de propuneri de politici publice si dezvoltarea de campanii de advocacy la nivel regional si national.

Subcomponenta 5.2 – Sprijin pentru initiative care contribuie la dezvoltarea unui cadru favorabil pentru ONG-uri in Romania si cresterea reprezentarii sectorului neguvernamental

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sustine dezvoltarea unui cadru favorabil pentru inregistrarea si functionarea ONG-urilor in Romania, cresterea vizibilitatii si a capacitatii de atragere de fonduri in vederea unei mai bune reprezentari la nivelul intregului sector.

Subcomponenta 5.3 – Consolidarea bazei de membri si voluntari ai organizatiilor neguvernamentale si cresterea participarii membrilor/voluntarilor in activitatile ONG-urilor

Obiectivul specific al acestei subcomponente este de a sprijini ONG-urile in vederea atragerii si mentinerii de membri si/sau voluntari si de a imbunatati capacitatea acestora de a isi extinde aria de interventie si de a multiplica activitatile cu impact pozitiv.

Suma totala alocata pentru aceasta Componenta in cadrul celei de-a doua runde de Apeluri pentru Cereri de finantare este de 1.100.000 Euro.

Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale.

O organizatie poate depune, in calitate de Solicitant, un numar maxim de 2 Cereri de finantare in cadrul Rundei a doua, din care numai 1 propunere pentru Granturi mari. O organizatie care a contractat si/sau se afla in etapa de precontractare cu 2 sau mai multe proiecte in cadrul Rundei 1 (cumulat pe toate componentele) poate depune in calitate de Solicitant maxim 1 Cerere de finantare in cadrul Rundei a doua.

Termenul de depunere a Cererilor de finantare este 14 octombrie 2014, ora 16.00.

Potentialii Solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru Cereri de finantare prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 7 octombrie 2014 (inclusiv) in atentia: Adriana Popescu – Senior Grants Officer; E-mail: [email protected]; telefon: 021 310 01 81; fax: 021 310 01 80.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 9 octombrie 2014, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti Solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul Solicitantilor
Anexa 1 – Format Cerere de finantare
Anexa 2 – Bugetul proiectului
Anexa 3 – Declaratia Solicitantului
Anexa 4 – Acord de parteneriat RO
Anexa 4 – Acord de parteneriat EN
Anexa 5 – Contributia la rezultatele asteptate
Anexa 6 – Graficul activitatilor
Contractul de finantare nerambursabila si anexele sale

Procedura de aplicare consta in completarea Cererii de finantare si incarcarea anexelor sale exclusiv printr-un sistem de aplicare online: http://www.finantare.fdsc.ro/linii-de-finantare. Detalii cu privire la aplicarea online sunt prezentate in Ghidul Solicitantilor.

Finantator: Islanda, Liechtenstein si Norvegia
Sursa: FDSC

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *