Fondul pentru fapte bune

fond-fapte-bune.jpg

Editia din acest an a „Fondului pentru fapte bune” isi propune sa sustina proiecte derulate de organizatii neguvernamentale in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, proiecte realizate in beneficiul copiilor, tinerilor si batranilor defavorizati social, economic sau fizic.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 31.08.2016
Buget: 300.000 euro

Obiective

Pot fi derulate in cadrul acestei runde de finantare proiecte care asigura accesibilitatea la sau cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categorii defavorizate, proiecte care contribuie la cresterea calitatii procesului de invatamant, previn abandonul scolar si familal, ofera servicii sociale (cantine sociale/centre de zi) etc. Enumerarea acestor exemple de proiecte este strict exemplificativa si nu restrictiva.

Solicitanti eligibili

Proiectele sunt eligibile pentru finantare daca:

  • sunt propuse de o organizatie neguvernamentala (asociatie, fundatie sau federatie), inregistrata legal in Romania conform Ordonantei 26/2000 si acreditata pentru acordarea serviciilor propuse in proiect (acolo unde acreditarea este necesara);
  • aplicantul are experienta organizationala in derularea de proiecte similare;
  • beneficiarii acestora sunt un grup, nu o persoana;
  • organizatia a depus bilantul financiar pentru ultimul an fiscal si are minim 2 ani de
    activitate de la infiintare;
  • organizatia are un Raport Anual si mecanisme de raportare transparenta a activitatii
    sale (ex. site web sau pagina Facebook sau raport de audit etc.);
  • sunt in concordanta cu misiunea Fundatiei si cu domeniile finantate prin aceasta
    runda de finantare;
  • respecta conditiile mentionate in acest Regulament;

Nu sunt eligibile pentru finantare proiectele care:

  • au fost deja implementate;
  • au deja alti finantatori institutionali sau companii cu statutul de finantator/ sponsor/ partener unic sau principal;
  • au beneficiari in afara Romaniei;
  • au ca scop exclusiv organizarea de campanii/ evenimente de strangere de fonduri, receptii, conferinte, calatorii;
  • sunt propuse de organizatii care au ca scop declarat sustinerea si promovarea de evenimente si proiecte de propaganda religioasa sau politica sau este de notorietate publica activismul acestora in aceste domenii;
  • reprezentantii organizatiei, rudele si afinii pana la gradul IV inclusiv ale acestora sau alte persoane cu care acestia sunt in legaturi de prietenie de notoritate publica sustin scopuri politice;
  • sustin evenimente singulare: conferinte, activitati de cercetare, studii de fezabilitate,alte actiuni sau activitati singulare fara impact direct asupra grupului tinta;
  • sunt propuse de organizatii care sunt in stare sau pe cale de dizolvare sau lichidare, sau au activitatea suspendata, nu si-au indeplinit obligatiile de plata a contributiilor la asigurarile sociale sau au datorii fiscale, au inregistrat abateri grave in implementarea unor proiecte anterioare;
  • reprezentantii organizatiei, rudele si afinii pana la gradul IV inclusiv ale acestora sau alte persoane cu care acestia sunt in legaturi de prietenie de notoritate publica: (i) sunt sau au fost in ultimii 2 ani subiectul unor investigatii sau cercetari pentru fapte care pot fi calificate infractiuni privind conduita profesionala, frauda, coruptie sau orice alte activitati ilicite legate de finantari din surse publice sau private sau (ii) au fost condamnati si/ sau au executat pedepse penale pentru infractiuni din categoria celor mentionate la punctul (i) in ultimii 5 ani;
  • in definirea resurselor necesare implementarii sau prin rezultatele urmarite dau nastere unor conflicte de interese in sensul in care reprezentantii organizatiei au un interes financiar personal direct sau indirect prin implementarea proiectului;
  • reprezentantii organizatiei, rudele si afinii pana la gradul IV inclusiv ale acestora sau alte persoane cu care acestia sunt in legaturi de prietenie de notoritate publica desfasoara actiuni de propaganda religioasa sau politica.

Valoarea rundei de finantare

Valoarea rundei de finantare este de 300.000 de euro. Vor fi sustinute proiecte in limita a 50.000 de euro. In functie de tipul activitatilor propuse de fiecare aplicant, Fundatia Vodafone Romania isi rezerva dreptul de a finanta doar o parte din suma solicitata de aplicant sau de a creste valoarea sprijinului acordat.

Conditii de finantare

Contributia aplicantului la realizarea proiectului va fi de minimum 15% din bugetul total al proiectului (contributie financiara si/sau in resurse ex. timpul angajatilor, voluntari, utilitati, echipamente etc.).

Fundatia Vodafone Romania va sustine doar costuri directe de personal (pentru echipa care lucreaza direct in proiect).

Fundatia Vodafone Romania va sustine costuri de promovare in proportie de maxim 10% din bugetul total al proiectului. Daca organizatia depaseste procentajul de 10% pentru costurile de promovare, atunci va sustine costurile respective din resurse proprii.

Fundatia Vodafone Romania nu va sustine:
– costuri de personal indirecte, adica pentru persoane care nu lucreaza direct in proiect;
– costuri de constructie sau achizitie de echipamente care nu au legatura directa cu proiectul;
– costuri de chirie pentru sediul organizatiei;
– costuri pentru burse in strainatate, studii academice sau cercetari, pentru angajatii organizatiei sau beneficiari;
– costuri pentru excursii sau evenimente care nu au legatura cu proiectul;
– cheltuieli retroactive ale unor proiecte incheiate sau in curs de desfasurare.

O organizatie poate aplica cu un singur proiect la aceasta runda de finantare; in cazul organizatiilor care au filiale se aplica aceeasi regula per organizatie si nu per filiala.

Organizatiile selectate vor prezenta rapoarte lunare, in forma solicitata de Fundatia Vodafone Romania si respectand conditiile precizate in contractul de finantare. Fundatia Vodafone Romania va solicita organizatiilor finantate documente justificatoare (copii dupa chitante si facturi) pentru toate cheltuielile realizate in cadrul proiectului.
Reprezentantii Fundatiei Vodafone Romania vor monitoriza si evalua la fata locului proiectele finantate.

Proiectul va fi derulat in perioada noiembrie 2016 – noiembrie 2017. Perioada de implementare a proiectelor este de maximum 12 luni.

Plata finantarilor

Plata finantarii se va face in 2 – 3 transe, in functie de marimea sumei aprobate spre finantare, conform conditiilor din contractul de finantare, prin virament bancar, in lei. Intervalul de plata a transelor va fi stabilit in functie de perioada de desfasurare a proiectului si de necesarul de cheltuieli lunare pentru implementare.

Formularul de aplicatie

Formularul de aplicatie se va completa online pe platforma Fundatiei Vodafone Romania, la sectiunea „Intra in contul tau/ Inregistreaza-te”.

Acesta include intrebari preliminare de verificare a eligibilitatii aplicantului, propunerea de proiect si un buget folosind modelul propus de Fundatia Vodafone Romania in care aplicantul va introduce costurile aferente implementarii proiectului.

Termenul limita pentru completarea online a aplicatiilor este 31 august 2016, ora 17:00.

Anuntarea proiectelor selectate se va face pe 3 octombrie 2016.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Regulament (PDF)

Formular de aplicatie

Finantator: Vodafone Romania
Sursa: Vodafone.ro

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top