Fonduri europene de max. 25.000 Euro fiecare, pentru mici afaceri in 38 de localitati din Romania. Se depun proiecte

bank-note-euro-bills-paper-money-63635.jpeg

Persoane aflate in risc de saracie din 38 de localitati din Romania vor avea ocazia sa obtina fonduri europene de maximum 25.000 de euro fiecare, pentru mici afaceri, in cadrul unor proiecte mai mari, pentru care organizatiile non-guvernamentale (ONG), primariile si alte institutii pot cere bani europeni incepand de luni, 4 iunie 2018.

Vorbim despre apelul de proiecte ”Dezvoltare Locala Integrata (DLI 3600) in comunitatile marginalizate din teritoriul ITI Delta Dunarii”, finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Autoritatea de Management a POCU, din subordinea Ministerului Fondurilor Europene, este principala institutie care gestioneaza aceasta linie de finantare.

Romanii din comunitatile marginalizate nu pot cere direct banii europeni in aceasta faza. Mai intai ONG-urile, primariile, universitatile sau alte organizatii trebuie sa depuna proiecte in valoare de maximum 3 milioane de euro fiecare. Bugetul alocat pentru toate proiectele este de 9 milioane de euro, din care 7,65 milioane de euro din Fonsul Social European si restul de la bugetul de stat.

Aceste proiecte mari se depun in sistemul electronic MySMIS in perioada 4.06.2018, ora 10.00 – 4.09.2018, ora 16.00.

Mai exact, pot depune proiecte mari:

  • Autoritatile publice locale cu responsabilitati in domeniu, din teritoriul ITI Delta Dunarii, in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate;
  • ONG-uri in parteneriat cu actori cu expertiza relevanta pentru actiunile selectate.
  • Proiectele de maximum 3 milioane de euro fiecare vor fi derulate in zona de investitii teritriale integrate (ITI) Delta Dunarii, in 38 de localitati, printre care municipiul Tulcea, orasele Sulina, Isaccea, Babadag, Macin si o serie de comune (mai jos, lista completa).

Abia in aceste proiecte mari, de maximum 3 milioane de euro fiecare, derulate de ONG-uri, primarii si alte institutii, vor putea fi inclusi viitorii antreprenori.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top