Fonduri europene in valoare de peste 2,3 milioane lei vor asigura crearea unui parc in cel mai mic oras al judetului Mures

bani.jpg

Ieri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Attila Zoltan Csibi, primarul orasului Sangeorgiu de Padure si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Transformarea unui teren degradat in parc in Orasul Sangeorgiu de Padure, judetul Mures”, a carui valoare totala este de aproape 2,5 milioane lei, pentru modernizarea a peste 16.500 mp si crearea unei zone publice de agrement si recreere in cel mai mic oras din judetul Mures. Pana la finalul lunii iulie 2020, in acest oras de pe cursul mijlociu al Tarnavei Mici vor fi realizate lucrari pentru dotarea zonei intr-o maniera moderna, accesibila localnicilor si turistilor care sunt atrasi de constructia neobaroca deosebita a Castelul Rhédey, amplasat pe locul unei foste manastiri medievale.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, respectiv Prioritatea de investitii 5.2, care urmareste revitalizarea oraselor, regenerarea si decontaminarea terenurilor industriale dezafectate, inclusiv zonele de reconversie urbana. Obiectivul general al proiectului este de a asigura dezvoltarea infrastructurii urbane, prin amenajarea unui teren neutilizat si degradat, respectiv transformarea suprafetei de 16.528 mp in parc public, in vederea imbunatatirii calitatii vietii, a atractivitatii pentru locuitori si turisti precum si a imaginii publice a localitatii. Edilii considera ca, in acest fel, se vor imbunatati si serviciile publice oferite utilizatorilor de parcuri si spatii verzi, de terenuri de joaca si de sport la nivel urban.

Concret, prin derularea acestei investitii, parcul va fi accesibil tuturor persoanelor, indiferent de mobilitatea acestora. Noua locatie, amenajata peisagistic, va putea fi folosita de biciclisti, copii cu role, cu carucioare pentru copii si inclusiv de persoanele cu dizabilitati locomotorii. Acest parc va fi adecvat, in acelasi timp, pentru activitatile instructiv-educative derulate in cadrul institutiilor de invatamant existente in oras. Cadrele didactice vor putea organiza diferite activitati in aer liber, specifice studiului direct al biodiversitatii, precum si activitati extra-curriculare pe teme de ecologie si protectia mediului.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top