Fonduri nerambursabile pentru modernizarea drumurilor de acces la cetatile dacice din muntii Orastiei

Orastie-REGIO.jpg

POR-drumuriProiectul Consiliului Judetean Hunedoara, Modernizare drumuri de acces pentru integrarea in circuitul turistic european a cetatilor dacice din Muntii Orastiei, a fost semnat in cadrul ADR Vest.

Finantarea proiectului se va face prin Regio – Programul Operational Regional, axa prioritara 2 „Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale„, domeniul major de interventie 2.1Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura„.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 41,59 milioane lei (9,41 milioane euro), dintre care aproximativ 32,95 milioane lei (7,45 milioane euro) reprezinta finantarea nerambursabila.

Proiectul, a carui implementare dureaza 8 luni, vizeaza modernizarea drumului judetean 705A, pe traseul cuprins intre localitatile Costesti si Sarmizegetusa Regia (km 19+465 – 37+370) si conectarea acestuia la reteaua drumurilor nationale si la reteaua TEN.

Astfel, mai mult de 17 km de drum judetean vor fi reabilitati, plus 7 poduri si 9 statii de incrucisare. De asemenea, prin acest proiect vor fi amenajate si 12 parcari.

Sursa: ADR Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *