Fonduri norvegiene pentru o tabara dedicata tinerilor din Bacau

bani_luati.jpg

tabara_la_munte200 de elevi, cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani, proveniti din familii cu venituri reduse din judetul Bacau au beneficiat in perioada 8-13 februarie de o excursie la Durau. Intreg sejurul a fost organizat de Directia pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala, in cadrul proiectului „Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc”, finantat prin fonduri norvegiene.

„Tineri pentru tineri“ este numele taberei care a avut loc la mijlocul lunii februarie, la Durau. 200 de elevi si 20 de insotitori au petrecut cinci zile la Hotelul Bradul si la Casa Pelerinului din Durau. Sejurul a fost achitat dintr-un grant norvegian, in cadrul proiectului „Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc“, in valoare de 920 818 de lei.

„Am incercat sa le oferim un program cat mai complex, atat educativ, cat si de relaxare. Au mers la manastire, cu ghid, au vazut Muzeul Zooetnografic, au participat la ateliere de formare, la sesiuni de comunicari despre Muntele Ceahlau si au fost implicati in diverse jocuri. Am vrut sa-i invatam sa schieze, dar din pacate zapada a fost putina pe partie“, a precizat Dumitru Nanescu, administratorul unei companii de turism, care a pus la punct intreaga excursie.

Intreaga tabara a costat 140 de mii de lei, suma 100% nerambursabila, acoperita prin fonduri norvegiene. Selectarea copiilor s-a facut din baza de date a DGASPC Bacau, in urma anchetelor sociale facute in comunele judetului.

„Pentru multi dintre ei, asta a fost prima iesire intr-o excursie din viata lor. Speram ca continuam acest proiect si sa avem sustinerea financiara pentru organizarea unei noi tabere. Petrecerea timpului in natura, drumetiile, buna dispozitie, comunicarea si activitatile de cunoastere inter si intrapersonale au constituit obiectivele principale ale Taberei tematice – Durau 2016. S-au inchegat prietenii noi, s-au acumulat cunostinte despre masivul Ceahlau si legendele sale si nu in ultimul rand s-a invatat despre respectul care trebuie acordat muntelui“, a precizat Mihai Buganu, specialist in cadrul DGASPC, coordonator al programului.     

Proiectul „Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc“  

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau a lansat proiectul „Centrul de resurse pentru tinerii in situatii de risc“  pe 13 mai 2015, care beneficiaza de o finantare prin Granturile SEE 2009-2014, administrate de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala. Proiectul este implementat in cadrul Apelului – SINERGII PENTRU VIITOR – Tineri in situatii de risc, din cadrul Programului RO10-”Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”.

„Obiectivele proiectului sunt infiintarea unui Centru de resurse pentru tineri in situatii de risc in cadrul DGASPC Bacau, care sa vina in sprijinul unui numar de cel putin 1000 de tineri in perioada de implementare din care 182 de tineri vor constitui grupul tinta principal.  140 tineri vor participa la 10 ateliere tematice  in vederea integrarii/reintegrarii sociale si vor beneficia totodata de servicii de informare, evaluare, orientare profesionala, promovare, dezvoltare personala,  42 de tineri vor beneficia de cursuri de calificare /recalificare , informare, evaluare, orientare profesionala, promovare, acompaniere, consiliere si sprijin pre- si/sau post-angajare, dezvoltare personala si profesionala; 818 tineri vor fi informati, evaluati, orientati profesional si promovati pe platforma web“, se arata intr-un comunicat al DGASPC.                                                                                                                                                             

Valoarea totala a proiectului este de: 920.818 de lei, din care cofinantare publica din fonduri locale, doar 138.122 de lei. Ultimile activitati se vor incheia la sfarsitul lunii aprilie.

Judetul Bacau si comunitatile defavorizate au beneficiat in ultimii ani de mai multe finantari prin granturi norvegiene. O parte din ele au fost derulate de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) mai ales in comunele sarace din estul judetului cum ar fi Stanisesti sau Vultureni.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.