Fondurile europene sunt indispensabile pentru accelerarea ritmului de dezvoltare al Oradiei, conform viceprimarului Mircea Malan

Fonduri_0.jpg

Oradea parcurge un proces de dezvoltare accelerat datorat si atragerii de fonduri europene, cele mai mari investitii care s-au facut in ultimii ani, dar si cele viitoare, fiind finantate cu bani europeni, a declarat, vineri, in conferinta de presa, viceprimarul municipiului, Mircea Malan, la raportul pe anul 2017 al Directiei de Management Proiecte cu Finantare Internationala (DMPFI) din Primaria Oradea, departament infiintat in urma cu zece ani.

“Deja este o evidenta ca, in ultimii ani, orasul nostru parcurge un proces de dezvoltare accelerat. Printre cauzele importante ale acestei realitati se numara si faptul ca administratia locala a inteles ca atragerea fondurilor europene reprezinta o conditie esentiala pentru ca orasul sa se dezvolte. Ramane pentru noi o linie esentiala de a atrage fonduri europene, pentru ca este foarte clar ca acestea sunt indispensabile daca vrem sa marim ritmul de dezvoltare. Cele mai mari investitii care s-au facut in ultimii ani si care se vor mai face sunt si vor fi din finantare nerambursabila“, a afirmat Mircea Malan.

Viceprimarul a tinut sa felicite angajatii din acest departament al primariei, creat special in acest scop in urma cu zece ani, care au depus, practic, proiecte pe toate axele de finantare.

“DMPFI-ul are exact aceste atributiuni, de a atrage fonduri europene. Este o activitate extrem de complexa care nu se vede intotdeauna, o activitate ce porneste de la identificarea nevoilor pe care le are orasul si oradeanul, la identificarea liniilor de finantare pentru acele nevoi, la intocmirea documentatiilor aferente, depunerea cererilor de finantare, incheierea contractelor de finantare, licitatiile pentru executia lucrarilor, managementul lucrarilor pana la finalizarea fiecarui proiect. Este o institutie care functioneaza integrat”, a spus viceprimarul.

Anul 2017 a insemnat patru proiecte finalizate, in valoare de patru milioane de lei, pe termoficare, pentru valorificarea energiei geotermale, alte sase proiecte, in valoare de 205 milioane de lei, fiind in implementare la finele lui 2017. sase proiecte, in valoare de 106 milioane de lei, se afla in etapa de semnare a contractului de finantare, conform directorului DMPFI, Marius Mos.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top