Fondurile in plus pe care Romania le poate primi de la UE pentru perioada 2021-2027

comisia-europeana-romania.jpg

Comisia Europeana (CE) discuta o varianta de fonduri europene prin care Romania ar avea alocata o suma cu 8% mai ridicata, respectiv de 6 miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027, a afirmat Corina Cretu, comisarul european pe Politica Regionala.

„Potrivit formulei pe care noi, Comisia, am propus-o tari ca Romania, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania si Finlanda, pentru ca mergem pe PIB-ul pe cap de locuitor vor avea mai multi bani. Romania va avea cu 8% mai mult. Cred ca Romania trebuie sa faca tot ce poate sa convinga statele membre, pentru ca stiti ca nu exista o unanimitate sa adoptam acest buget, sa adoptam acest buget inainte de alegerile europarlamentare”, a afirmat, vineri seara, Corina Cretu, comisarul european pe Politica Regionala.

Pentru politica de coeziune din perioada 2021-2027, Comisia Europeana a propus un buget de 373 de miliarde de euro, iar Parlamentul European urmeaza sa ia o decizie. Astfel, acest buget este una dintre prioritatile autoritatilor romane pentru presedintia rotativa.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top