Fosta fabrica din Targu Secuiesc va fi renovata cu fonduri REGIO

fabrica-fonduri-REGIO.jpg

Acest proiect din Regiunea Centru, prin care o veche fabrica de prelucrare a lemnului, abandonata, se transforma intr-o moderna structura de sprijinire a afacerilor, a fost contractat marti, 29 mai 2012 la Alba Iulia.

Semnarea contractului de finantare a avut loc in prezenta domnului Racz Karoly, primarul municipiului Targu Secuiesc si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul este finantat din fondurile Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 4.2, destinat reabilitarii siturilor industriale abandonate, program gestionat de catre ADR Centru la nivelul Regiunii Centru.

Proiectul “Amenajare sit industrial in municipiul Targu Secuiesc pe platforma unei foste fabrici de prelucrare si industrializare a lemnului” este cel de-al doilea proiect contractat la nivel national din fonduri Regio pe domeniul destinat reabilitarii siturilor industriale poluate si abandonate.

Valoarea totala a cererii de finantare este de 14,60 milioane lei, din care 5,89 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata de catre Primaria municipiului, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia adusa de beneficiar la realizarea proiectului.

Beneficiarul fondurilor isi propune, pe parcursul celor 18 luni de implementare, crearea unor facilitati logistice pentru noi investitori, prin reabilitarea sitului industrial si amenajarea unei structuri de sprijinire a afacerilor pe platforma fostei fabrici de prelucrare si industrializare a lemnului.
Fondurile solicitate vor fi investite in activitati de reabilitare a terenului de 7,28 ha, prin construirea a 3 hale noi si reabilitarea halei existente, precum si pentru asigurarea de facilitati logistice pentru viitorii investitori.
De asemenea, cu banii nerambursabili se vor mai implementa masuri de promovare eficienta a noii structuri create si se vor crea cel putin 78 de noi locuri de munca.
Din ruinele fabricii se vor recupera peste 2 tone de deseuri toxice.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *