Fosta sefa pe POSDRU: Functionarii nu stiu sa traduca un document in limba engleza

manager-laptop1.jpg

Numita in luna februarie a acestui an la conducerea institutiei de la Ministerul Muncii care gestioneaza fonduri europene de 4,25 miliarde de euro, Carmen Rosu a plecat la Ministerul Economiei, fiind inlocuita de Cristian Ababei, seful unei structuri care administra fondurile europene destinate beneficiarilor din nord-estul tarii.

Va voi da un exemplu de cum se lucreaza la AM POSDRU, din pacate, zilnic… Am solicitat o traducere a memoran­du­mului aprobat in sedinta de guvern cu scopul de a informa reprezentantii CE. Iata cateva dintre perlele culese: «grave dys­func­tions» – adica mormant?, «running situa­tion» – adica situatia actuala?, Euro­pean Commission auditors reported inci­dence too much risk to the lowest level (A) which are checked too few documents – ?„, explica Rosu in e-mailul de plecare transmis angajatilor si colaboratorilor.

Mai multe detalii: Ziarul Financiar

2 thoughts on “Fosta sefa pe POSDRU: Functionarii nu stiu sa traduca un document in limba engleza”

  1. Coco spune:

    @Linca: Nu mai judeca superficial si nu generaliza, pentru ca lucrurile nu stau nici pe departe asa cum presupui tu. In administratia publica sunt, intr-adevar, multe persoane „cu pile”, dar nu sunt TOTI! Dar si cei cu „pile” (si aici ma refer strict la cei care ocupa functii de executie), sunt oameni destul de „la locul lor”, care vor sa invete si unii chiar performeaza. Problemele incep de la cei care ocupa functii de conducere (si care au o sustinere de tip „pila”), indiferent de nivel: de la sef serviciu, director, director general.
    Ceea ce a declarat d-na Rosu aici, sunt numai minciuni! Ea, personal, este o incapabila, plina de ura si dispret la adresa angajatilor AM-ului, fata de care si-a dovedit, din plin, incompetenta. De cand a pasit in AMPOSDRU a proferat in stanga si in dreapta numai injurii, denigrari, insulte si amenintari la adresa angatilor, de care a venit „setata” sa scape in cel mai scurt timp. Totodata, si-a adus cu ea niste „fideli” la fel de habarnisti ca si ea, pe care i-a „plantat” cate unul pe fiecare etaj, cu misiunea clara de a-i teroriza pe angajatii AM si de a-i raporta ei ce se discuta si se comenteaza in randul personalului. Practic, ea NU si-a asumat ABSOLUT NIMIC cu privire la activitatea POSDRU, habar nu are despre FSE sau programul operational, a „condus” autoritatea din barlogul ei (citeste „birou”), dand „sarcini de serviciu” si „note interne” pe mail, de cele mai multe ori cu termene imposibile, in a caror rezolvare nu s-a implicat nici macar cu o IDEE. Pentru ca NU STIE. Se leaga intr-una de o traducere a unor documente, care nici macar nu a fost facuta de catre un angajat din AM ci de asistenta tehnica; dar de ce nu spune dna Rosu ca a primit, a doua zi dimineata, o traducere foarte corecta, facuta de data asta, chiar de catre un angajat al AMPOSDRU? Pentru ca spune doar ce-i convine, se „justifica” pentru neputinta ei de a conduce Autoritatea de management, acuzandu-i tot pe cei pe care i-a avut in subordine. Iar e-mail-ul cu pricina NU l-a trimis doar angajatilor si „colaboratorilor” (ce-o fi insemnand acest termen in viziunea ei!?… pardon, care viziune?!), ci tuturor institutilor publice – de la Ministerul Muncii si Ministerul de Finante, la MAEur, Guvern si Comisia Europeana! Oare cum „a dat” acest lucru si cine s-a facut de ras? Adevarul va iesi, intr-o zi, la iveala! Un lucru este clar, tot comportamentul acestei persoane este INCALIFICABIL!

  2. Linca spune:

    Asta se intampla cand angajezi functionari pe pile si relatii in loc sa faci o selectie corecta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *