FP7: SME Initiative on Analytics

IMM1.jpg

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

In cadrul programului „Cooperare„, se va acorda sprijin in domeniul cercetarii stiintifice proiectelor internationale de cooperare pentru Uniunea Europeana si dincolo de granitele sale.

In cadrul a zece arii tematice, corespunzatoare principalelor domenii ale cunoasterii, programul va promova progresul stiintei si tehnologiei. Cercetarea va fi sustinuta si consolidata pentru a face fata cerintelor europene din domeniile sociale, economice, de mediu, de sanatate publica si industriale europene, ca si pentru a deservi interesele publice si pentru a sustine tarile in curs de dezvoltare.

TIC (Tehnologiile informatiei si comunicatiei) joaca un rol important in consolidarea inovatiei, creativitatii si competitivitatii in toate sectoarele industriale si de servicii. Intram intr-o noua faza de dezvoltare care va duce la crestere si dezvoltare durabila in deceniile care urmeaza; totusi, aceasta crestere va fi realizabila numai in masura in care investim incepand de acum in cercetarea si in inovatia legata de urmatoarea generatie de tehnologii.

TIC deschid numeroase oportunitati pentru cetatenii si consumatorii europeni. Exista o mare varietate de aplicatii incluzand prevederi pentru de ingrijirea sanatatii, sistemele de transport, precum si sistemele interactive inovative pentru recreere si invatare. Inovatiile in TIC pot contribui la imbunatatirea procesului de prevenire bolilor si la siguranta ingrijirii medicale, pot facilita participarea activa a pacientilor si pot oferi o ingrijire personalizata. De asemenea se pot rezolva probleme asociate cu imbatranirea populatiei.

In cadrul PC7, activitatile de cercetare in domeniul TIC vor acoperi prioritati strategice in domeniile dezvoltate din punct de vedere industrial si tehnologic in Europa, cum ar fi retelele de comunicatie, computerizarea aplicata, nano – electronica si tehnologiile pentru continutul audiovizual.

Tema apelului: Tehnologii pentru continut digital si limbaje

Solicitanti eligibili:

Consortiul trebuie sa fie format din cel putin 2 organizatii (IMM-uri).

Durata proiectului nu trebuie sa fie mai mare de 24 luni.

Bugetul total indicativ alocat apelului este de 20.000.000 euro. Valoarea maxima a unui proiect trebuie sa fie de 1.500.000 euro. Rata de cofinantare a partenerilor va fi de minimum 30%.

Cererile trebuie depuse pana la 15 ianuarie 2013, ora 17.00.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Europa.eu

Website-ul programului
Ghidul programului

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top