fpp1FPP a lansat astazi, in cadrul conferintei „Mediafax Talks about SMEs”, Raportul Anual al Sectorului IMM, editia 2010, ca parte a componentei activitatii sale dedicate imbunatatirii mediului de afaceri, axat cu precadere pe intreprinderile mici si mijlocii.

Raportul Anual al Sectorului IMM din Romania – editia 2010 scoate in relief cele mai importante evolutii si schimbari care au aparut in acest sector pe parcursul anului 2009 si se doreste un instrument de documentare si fundamentare a deciziilor, la indemana factorilor interesati din sectorul public si privat, pentru continuarea proiectarii si sustinerii de politici si programe destinate sprijinului pentru IMM. De asemenea, prin informatiile prezentate disponibilizate raportul isi propune sa contribuie la cresterea competitivitatii firmelor romanesti pe piata interna a UE, precum si pe alte piete internationale.

Raportul contine o serie de concluzii si recomandari in ceea ce priveste cresterea competitivitatii IMM-urilor prin imbunatatirea productivitatii muncii; simplificarea procedurilor administrative si eliminarea barierelor incepand cu inregistrarea, autorizarea si derularea activitatii economice pana la iesirea de pe piata a intreprinderilor; reducerea disparitatilor la nivelul regiunilor de dezvoltare, prin programe de investitii adresate IMM-urilor; consolidarea retelelor de sprijin a transferului tehnologic și a inovarii in IMM; dezvoltarea continua a structurilor de afaceri; stimularea utilizarii tehnologiilor de transmitere a informatiei la distanta si dezvoltarea economiei digitale; promovarea spiritului antreprenorial si imbunatatirea culturii antreprenoriale prin facilitarea schimbului de experienta intre generatiile de intreprinzatori si crearea unor instrumente financiare inovative pentru finantarea IMM-urilor.

Pentru FPP este foarte importanta realizarea unui astfel de raport-diagnostic al situatiei intreprinderilor mici si mijlocii. Este esential sa cunoastem toate datele corecte si complete pentru a putea evalua exact unde ne aflam, ce putem face pentru a depasi criza economica si financiara si incotro ne indreptam astfel incat intreprinderile sa se dezvolte in mod sustenabil„, a declarat Peter Barta, director executiv FPP. „Ne dorim ca acest raport sa fie un instrument util folosit de catre toti cei implicati in sectorul IMM pentru o mai buna coordonare a eforturilor existente si pentru identificarea de noi oportunitati de dezvoltare„, a mai adaugat acesta.

Elaborarea acestei lucrari nu ar fi fost posibila fara sprijinul institutiilor partenere, a caror contributie a fost esentiala pentru asigurarea si interpretarea tuturor datelor actualizate: Oficiul National al Registrului Comertului, Institutul National de Statistica, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM.

Raportul Anual al Sectorului IMM, editia 2010, este disponibil in sectiunea Publicatii de pe site-ul FPP, care poate fi accesata aici: http://www.postprivatizare.ro/romana/raportul-anual-al-sectorului-imm-2010/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top