Germania va subventiona cu 4.000 de euro achizitionarea de autoturisme electrice

masina_electrica_2.jpg

Guvernul german a stabilit cu principalii producatorii de autovehicule din tara sa subventioneze cu 4.000 de euro cumpararea unui autovehicul electric si cu 3.000 de euro pe cea a unuia hibrid, care combina motorul electric cu cel cu combustie interna, conform presei germane, citate de agentia EFE.

Acordul a fost convenit dupa o reuniune ce a avut loc marti dupa-amiaza, la care au participat cancelarul Angela Merkel, ministrii Finantelor, Economiei, Transporturilor si Mediului, si conducerea Daimler, Volkswagen si BMW, printre altii.

Costurile acestui plan, de circa 1,2 miliarde euro, vor fi impartite in mod egal intre stat si producatori.

Subventiile vor fi acordate pentru autovehiculele al caror model de baza va avea un pret de catalog mai mic de 60.000 de euro.

Obiectivul Guvernului german este acela de a impulsiona cererea inca redusa de autovehicule electrice si de a face ca in 2020 sa fie in circulatie in tara un milion de astfel de modele.

In prezent, circula in Germania numai 25.000 de autoturisme electrice, plus alte 130.000 hibride, dintr-un total de 45 milioane masini.

Acordul include, de asemenea, o suma de 300 milioane de euro pentru extinderea statiilor de incarcare a acestor autoturisme.

Ministrul Finantelor, Wolfgang Schaeuble, cel al Economiei, Sigmar Gabriel, si cel al Transporturilor, Alexander Dobrindt, intentioneaza sa prezinte miercuri, public, masurile stabilite, care, initial, nu au avut acordul in marea coalitie, si care au fost respinse de opozitia parlamentara si de grupurile ecologiste.

Aceste grupuri considera ca este vorba despre subventii pentru industrie, in plin scandal legat de presupusele manipulari ale emisiilor poluante, care zdruncina sectorul.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *